Στο επίκεντρο των ελέγχων της τρόικας τα κλειστά επαγγέλματα

Στο επίκεντρο των ελέγχων της τρόικας τα κλειστά επαγγέλματα
Καθυστερήσεις στην κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και την άσκηση επαγγελμάτων διαπιστώνει η τρόικα , ωστόσο η Κυβέρνηση διατείνεται πως όλες οι μεταρρυθμίσεις ακολουθούν το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες εβδομάδες στο επίκεντρο των επαφών των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Σε αυτές τις συσκέψεις η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη μελέτη του ΚΕΠΕ σχετικά με το βαθμό της πραγματικής απελευθέρωσης 20 επαγγελμάτων, αλλά και απολογιστικά στοιχεία για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί τόσο σε επίπεδο νομοθεσίας, όσο και σε επίπεδο οικονομικής απόδοσης.

Το υπουργείο Οικονομικών σύστησε μάλιστα νομοπαρασκευαστική επιτροπή που μέχρι τις 9 Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρώσει την κωδικοποίηση όλων των διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων και ερμηνευτικών εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια υπουργεία για ην απελευθέρωση των αποκαλούμενων κλειστών επαγγελμάτων (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι , μηχανικοί, ορκωτοί λογιστές, εκτιμητές κ.α..).