Ernst & Young: Σημαντικές αποκλίσεις μπορεί να τινάξουν στον αέρα το ελληνικό πρόγραμμα

Ernst & Young: Σημαντικές αποκλίσεις μπορεί να τινάξουν στον αέρα το ελληνικό πρόγραμμα
Συγκεκριμένα στην εξαμηνιαία της έκθεση για την οικονομία της Ευρωζώνης η Ernst & Young προβλέπει ότι φέτος η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα φθάσει το 5,5% έναντι 4,2%, που εκτιμά η τρόικα, κυρίως λόγω των μέτρων λιτότητας και της αυξανόμενης ανεργίας.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας η ανάπτυξη στη χώρα δεν πρόκειται να έλθει νωρίτερα απ' το β' εξάμηνο του 2014 καθώς τότε θα αρχίσουν να υπάρχουν καρποί απ' την μερική χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και απ' την επιτάχυνση της παγκόσμιας οικονομίας, που προβλέπει. Ως εκ τούτου για το σύνολο του 2014 προβλέπει και πάλι ύφεση, της τάξης του 0,3%, έναντι πρόβλεψης για αύξηση ΑΕΠ 0,6% στην τελευταία αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος για την τρόικα.

Σύμφωνα με την έκθεση οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας θα είναι μικρότερες σε σχέση με τις προβλέψεις των δανειστών μας τουλάχιστον ως το 2017. Συγκεκριμένα θεωρεί πως μεταξύ 2015 - 2017 ο μέσος όρος αύξησης του ΑΕΠ θα είναι μεταξύ 1,5% και 2%. Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα περιμένει για το 2015 αύξηση ΑΕΠ 2,9%, για το 2016 3,7% και το 2017 3,5%.

Κάτι βέβαια που θέτει εν αμφιβόλω πλέον όλους τους στόχους της τρόικα. Απ' τη δημοσιονομική προσαρμογή ως τη βιωσιμότητα του χρέους.

Πηγή: protothema.gr