Οι Βρυξέλλες χαλαρώνουν την πίεση προς την Ελλάδα

Οι Βρυξέλλες χαλαρώνουν την πίεση προς την Ελλάδα
Αποφασισμένη να χαλαρώσει κάπως τα κρίσιμα προαπαιτούμενα προς την ελληνική κυβέρνηση είναι η τρόικα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που έρχονται σε γνώση της Voria.gr, οι Βρυξέλλες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι πλέον οριακές και ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί τελικώς να είναι εξαιρετικά βραχύβια, αν η σημερινή πίεση συνεχισθεί για πολύ ακόμα.

Γι αυτό και ανεξάρτητα από το τι γράφεται και λέγεται δημοσίως, περί άτεγκτης στάσης των πιστωτών της χώρας, οι τελευταίοι δείχνουν διατεθειμένοι να χαλαρώσουν κάπως τα δεδομένα και να κατεβάσουν κάπως τον πήχη των απαιτήσεων από την Ελλάδα.

Το ζητούμενο είναι ωστόσο, εάν, παρ' όλα αυτά, η διάρκεια της νέας κυβέρνησης θα μπορέσει να επιμηκυνθεί. Κι αυτό γιατί παρά τη χείρα βοηθείας που της δίνεται υπογείως από τις Βρυξέλλες οι δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπερασθούν είναι πολλές και δύσκολες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι εκ των πραγμάτων ένας από τους δυσκολότερους μήνες της διακυβέρνησης Σαμαρά, καθώς, αν μέχρι τότε δεν έχει προκύψει σημαντική πρόοδος - για παράδειγμα - στο μέτωπο των εσόδων, τότε πολύ δύσκολα θα διασωθεί. Το ίδιο ισχύει και για το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων όπου τίποτα δεν φαίνεται να κινείται και όλα παραμένουν "παγωμένα". Ακόμα και για projects, που θεωρούνταν σχεδόν τελειωμένα, όπως, για παράδειγμα, αυτό του ΟΠΑΠ.