Wall Street Journal: Η Ελλάδα στο γάντζο

Wall Street Journal: Η Ελλάδα στο γάντζο
οβαρές επιφυλάξεις για την αντοχή τόσο της Κυβέρνησης όσο και της κοινωνίας εκφράζει σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται μεν ότι "Η Κυβέρνηση συνσπισμού της Ελλάδας προς το παρόν επιβίωσε από την απότομη έξοδο του ελάσσονος εταίρου της", σημειώνεται ωστόσο πως "Μια κυβέρνηση, η οποία θα κινδυνεύει με κατάρρευση κάθε φορά που θα προσπαθεί να κόψει το λίπος, δεν φαίνεται πιθανό να είναι σε θέση να εξαντλήσει την τετραετία την ώρα μάλιστα που εκρεμμούν δεσμεύσεις λιτότητας απέναντι στην τρόικα".
Στο δημοσίευμα γίνεται παράλληλα εκτενής αναφορά στα γεγονότα της ΕΡΤ που πυροδότησαν το ενδοκυβερνητικό και κοινωνικό κλίμα ενώ επ αυτού η εφημερίδα σχολιάζει ότι η κίνηση του Πρωθυπουργού δεν είναι ακριβώς αυτό που ονομάζεται... αποτελεσματικός χειρισμός.

Στο ίδιο άρθρο, εκτιμάται πως η ηρεμία στην Ελλάδα μοιάζει να φτάνει στο τέλος της. " Η δυνατότητα της Ελλάδας για μεταρρυθμιση και αναδιάρθρωση της οικονομίας της σκοντάφτει απέναντι στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα μιας χώρας η οποία βρίσκεται στο 6ο έτος ύφεσης. Ένας ακόμη γύρος απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, μια ακόμη αύξηση φόρου, μια ρατσιστική δολοφονία από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, ένας ατυχής θάνατος στα χέρια αστυνομικού: Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ταραχές".