Λευτέρης Αυγενάκης: Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του

Λευτέρης Αυγενάκης: Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του

Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στον ορισμό ξένων διαιτητών στην Super League 1, αποκαλύπτοντας πως ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του. Αναφέρθηκε στο λάθος του στις εκλογές της ΕΠΟ, εξέφρασε την άποψή του για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ενώ ισχυρίστηκε πως υπάρχουν στημένα ακόμα και «σε μαθητικούς αγώνες για να πάρουν μόρια».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα «new-economy.gr» για:

Το λάθος που έκανε στις εκλογές της Ε.Π.Ο.:

«Δεν έπρεπε να δείξω καλή διάθεση κάνοντας ένα βήμα πίσω με συνέπεια να μην εφαρμοστεί ο τρόπος εκλογών όπως στα άλλα αθλήματα. Κάποιοι το παράφρασαν ή δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να βοηθήσουν για να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά. Δεν ξέρω πόσες φορές με είχαν ανασχηματίσει διάφορα Μ.Μ.Ε που κατευθύνονται από συγκεκριμένες διοικήσεις ομάδων. Τελικά κουμάντο στη χώρα και στην κυβέρνηση κάνει ο Πρωθυπουργός και όχι τα Μ.Μ.Ε.»

Την ευθύνη που πρέπει να πάρουν οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Η ολιστική μελέτη θα εφαρμοστεί είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους. Αν δεν θέλουν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να το πουν δημόσια διότι υπέγραψαν και έχουν μέρος της ευθύνης. Για λογαριασμό της Πολιτείας υπέγραψε ο Πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος σέβεται και τιμά την υπογραφή του.»

Τους ξένους διαιτητές στους κρίσιμους αγώνες της Super League 1:

«Είναι υποτιμητικό για την ελληνική διαιτησία να διευθύνουν αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας ξένοι διαιτητές. Με τον κύριο Κλάτενμπεργκ (αρχιδιαιτητής), ο οποίος δεν είναι οπαδός του να υπάρχουν μονάχα ξένοι διαιτητές, έχουμε στόχο να δημιουργηθεί φυτώριο επαγγελματιών Ελλήνων διαιτητών για να μπορούν σιγά σιγά να πάρουν τη σκυτάλη. Δεν είναι άχρηστοι όλοι οι Έλληνες διαιτητές.

Έχουμε ικανότατους διαιτητές που μέσα σε όλο αυτό το ομιχλώδες τοπίο που έχει δημιουργηθεί είτε υποτιμάται η ικανότητά τους και ο ρόλος τους, είτε φοβούνται. Ο κύριος Κλάτενμπεργκ μου εμπιστεύτηκε σε προσωπικό επίπεδο ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του και την ακεραιότητά του».

Tη γνώμη του για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ:

«Το αυτοδιοίκητο έχει παρεξηγηθεί. Δεν είναι καπετανάτο ούτε ανεξάρτητο κρατίδιο μέσα στην Ελλάδα. Έκανε μια κίνηση ο Πρωθυπουργός που τον τιμά, να δώσει μια ευκαιρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά υπογράφοντας κοινό πλαίσιο συνεργασίας με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Κάποιοι δεν το υπηρετούν. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν. Εδώ και 4 μήνες δεν έχουν περάσει οι βελτιώσεις που προβλέπονται στο καταστατικό της Ε.Π.Ο. Κάποιοι προσπαθούν να μας δουλέψουν. Δεν δουλευόμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά την κατάσταση.»

Tην καταγγελία που έκανε στις 29-6-2020 στη Bουλή ότι κάποιοι σύμβουλοι της ΕΠΟ τορπιλίζουν την υποψηφιότητα του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ για το 2022 ή το 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο;

«Είχαμε φτάσει στο τελικό στάδιο με φάκελο που είχε δουλευτεί από στελέχη του Υπουργείου και τοπικά στελέχη του Ηρακλείου με μηδέν κόστος. Το λέω γιατί κάποιοι είχαν μείνει σε άλλες εποχές, με άλλους υπουργούς και έλεγαν ότι θέλουμε να φάμε λεφτά. Όταν φτάσαμε στο τελευταίο στάδιο που ήταν να επιλέξει η ΟΥΕΦΑ Ηράκλειο ή Τίρανα, κάποια μέλη της διοίκησης της Ε.Π.Ο. καθοδηγούμενα και χωρίς προσωπικότητα πήραν την απόφαση να αποσύρουν την υποψηφιότητα, χαρίζοντας τη διοργάνωση στην Αλβανία. Είναι ντροπή. Φοβήθηκαν μήπως το πιστωθούν η Κυβέρνηση και ο Αυγενάκης;»

Tον χειρισμό της Πολιτείας στο θέμα των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Γάγγραινα του αθλητισμού. Δεν το έχει χειριστεί σωστά. Μάλιστα τη Σύμβαση Macolin οι προηγούμενοι Υπουργοί την είχαν για 5 χρόνια στα συρτάρια τους γιατί φοβήθηκαν να σπάσουν αυγά και να συγκρουστούν με όλους τους μηχανισμούς των στημένων αγώνων. Εμείς φτιάξαμε την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.). Όσοι νομίζουν ότι χειραγωγημένοι αγώνες υπάρχουν μόνο στην πρώτη κατηγορία επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι βαθιά γελασμένοι. Υπάρχουν και σε μαθητικούς αγώνες για να πάρουν μόρια, σε ερασιτεχνικούς και σε άλλα αγωνίσματα. Είμαστε μια από τις 3 χώρες που έχει δώσει βάρος σε αυτό το καυτό… θέμα. Το λένε εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ