Προς επιστροφή της μάσκας - Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους

Προς επιστροφή της μάσκας - Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους

Oι εμβολιασμένοι θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογών και μεγαλύτερη άνεση στις μετακινήσεις τους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς στην κυβέρνηση παρακολουθούν με ανησυχία την ανοδική πορεία των κρουσμάτων αλλά και την κατάσταση που διαμορφώνεται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς μετά και το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ξεπέρασε τους τριακόσιους.

«Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους και την προστασία μας από εκείνους που δεν κάνουν το εμβόλιο» δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ενώ στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας πως οι εμβολιασμένοι θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογών και μεγαλύτερη άνεση στις μετακινήσεις τους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Αναμένεται να σταματήσει η δωρεάν χορήγηση στους ανεμβολίαστους και να συνεχιστεί μόνο για τα παιδιά, ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πραγματοποιούν rapid test δύο φορές την εβδομάδα.

Πολύ μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να επανέλθει το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. «Είναι ένα μέτρο που απέδωσε και που πρέπει κανείς να το ξαναδεί το επόμενο διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ