Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών - Τι θα γίνει με τα παιδιά

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών - Τι θα γίνει με τα παιδιά

Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο είναι πολύ πιθανό η διάταξη του υποχρεωτικού εμβολιασμού να επεκταθεί για να καλύψει και άλλες κατηγορίες εργαζομένων

Μετά τις ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζομένων στις δομές φιλοξενίες ηλικιωμένων και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και στους εκπαιδευτικούς.

Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο είναι πολύ πιθανό η διάταξη του υποχρεωτικού εμβολιασμού να επεκταθεί για να καλύψει και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εντός των επομένων ωρών ή, το αργότερο, ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για τον εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζομένων σε δομές φιλοξενίας. Παράλληλα η αρμόδια επιτροπή συνεδριάζει για να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να αποφανθεί αν θα επεκταθεί το πρόγραμμα των προαιρετικών εμβολιασμών και στα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών. Τυχόν θετική απόφαση θα σημαίνει πως με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson ή τα διπλά εμβόλια των Pfizer και Moderna θα μπορούν να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά των τάξεων των γυμνασίων της χώρας.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι επιστήμονες παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της πανδημίας με ορισμένους ειδικούς να προειδοποιούν για πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο. Χθες ανακοινώθηκαν 3.109 κρούσματα και 4 θάνατοι ενώ στις ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι 133 ασθενείς με κορωνοϊό. Αντίστοιχα, εμβολιάστηκαν σχεδόν 84.000 πολίτες, ενώ έως και χθες είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 4,38 εκατ. πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ