Γλέζος: Για ένα χρόνο να παγώσουν τα πάντα - Δεν θέλουμε μνημόνια, δεν θέλουμε δάνεια

Γλέζος: Για ένα χρόνο να παγώσουν τα πάντα - Δεν θέλουμε μνημόνια, δεν θέλουμε δάνεια
Έκκληση για ψυχραιμία χωρίς εθνικιστικά παραληρήματα, απήθυνε μέσα από τηλεοπτικές του δηλώσεις σε Ελλάδα αλλά και σε Γερμανία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, προτείνοντας μάλιστα έναν χρόνο μορατόριουμ, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.

«Για ένα χρόνο παγώνουν τα πάντα, δεν έχουμε ανάγκη λέμε εμείς από τα χρήματά σας, θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Έχω γράψει ειδικό βιβλίο που λέω πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Ύστερα από έναν χρόνο ελάτε να συζητήσουμε πάλι», δήλωσε ο κ. Γλέζος το πρωί στο "Μega" και πρόσθεσε:

«Αν δεν θέλουν να το δώσουν, να το επιβάλουμε εμείς. Είμαστε ανεξάρτητο κράτος, πρόσφατα ο ελληνικός λαός μας έδωσε την ψήφο. Δεν θέλουμε μνημόνια, δεν θέλουμε δάνεια».

Ο κ. Γλέζος, παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση παρά τις διαφωνίες που έχει εκφράσει και επανέλαβε πως δεν πρέπει να «δηλητηριαστούν» οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα, σχετικά με την πρόσφατη συγγνώμη που ζήτησε από τον ελληνικό λαό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «ισχύει το κρέας που βαφτίστηκε ψάρι».

Οπως είπε ο ευρωβουλευτής, στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό «διαπιστώθηκε πού είναι οι διαφορές και η ιστορία θα κρίνει ποιος έχει δίκιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ