Σε ριζική αλλαγή του μοντέλου διαχειρίσεως των υδάτων προχωρά το Μαξίμου. Η κυβέρνηση προωθεί πέντε άξονες για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας, διαβεβαιώνοντας πως το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό.
Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρεται (23/7) σε συγχωνεύσεις πάνω από 700 μικρών/τοπικών εταιρειών υδρεύσεως ανά την επικράτεια, με τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ να λειτουργούν ως…συλλεκτήρες.
Αμεση, σχεδόν αντανακλαστική η αντίδραση διαχειριστών επενδυτικών χαρτοφυλακίων, με αποτέλεσμα στην χθεσινή συνεδρίαση, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ να ενισχυθεί 13,93%, της ΕΥΑΘ κατά 12,42%, της Unibios- εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο επεξεργασίας υδάτων, και συναφών συστημάτων- έως 30% ( ! ).
Για τους ξένους ο κυβερνητικός σχεδιασμός και ο τρόπος που θα υλοποιηθεί σημαίνουν μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτών, αυξήσεις στα τιμολόγια και για τους ίδιους μεγαλύτερα περιθώρια επενδυτικής απόδοσης.
Για τους καταναλωτές των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ προοίμιο σταδιακής προσαρμογής των χρεώσεων.
Και, για την επενδυτική κοινότητα η εκτίμηση πως μετά τις ανακοινώσεις του Μαξίμου και τον χθεσινό…χαμό στο χρηματιστηριακό ταμπλό, το θέμα των “νερών” άνοιξε διάπλατα.
Αποτελώντας, από χθες, το νέο μέτωπο (και ) πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και “χρηματιστηριοποίησης” του δημόσιου αγαθού.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.




















