Attica Bank: Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το reverse split και το 48σέλιδο ενημερωτικό δελτίο

Attica Bank: Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το reverse split και το 48σέλιδο ενημερωτικό δελτίο
Βασιλική Λαζαράκου

Κάτι ξέχασαν ή μας φαίνεται;

Σήμερα Τετάρτη σταματά η διαπραγμάτευση των υφιστάμενων μετοχών της Attica Bank, πριν το reverse split. Μεθαύριο πιστώνονται οι νέες μετοχές και τα δικαιώματα προτίμησης, ενώ από Δευτέρα επανέρχεται στο ταμπλό η Attica Bankστη νέα version της. Ολα by the book, σύμφωνα με την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ενημερωτικού- στην συνεδρίαση της Δευτέρας (1.037η/14-10-2024).

Ολα καλώς καμωμένα λοιπόν, και είπαμε να ρίξουμε μια ματιά στο σχετικό Ενημερωτικό. Σε μόλις 48 σελίδες αναφέρονται λεπτομερώς τα της σχετικής διαδικασίας (χρονοδιάγραμμα, key points e.t.c) μόνο που 2-3 λεπτομέρειες χρήσιμες για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού όσο και εάν ψάξαμε δεν τις είδαμε.

Και γινόμαστε συγκεκριμένοι, ουδεμία αναφορά στις χορηγήσεις/δάνεια ούτε της Attica Bank (ούτε της Παγκρήτιας, που έχει απορροφηθεί πλέον) προς την Intrakat, προς άλλες εταιρείες/συμμετοχές συμφερόντων μετόχων της ThriVest. Θα είχε την σημασία της η συμπερίληψη στοιχείων που αφορούν στις μεταξύ μετόχων σχέσεις, πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που η ThriVest από μέτοχος μειοψηφίας (στην παλαιά Attica Bank) μετατρέπεται σε βασικό μέτοχο.

Πρακτικά το ποσοστό του σχήματος- που ελέγχει και την Intrakat- από το 8,7% θα ξεπεράσει το 50% plus του μ.κ της νέας Attica Bank. Καλό θα ήταν τα στοιχεία αυτά να αναφέρονται στο Ενημερωτικό, που ούτως ή άλλως απευθύνεται στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό, οι δε Attica Bank και Intrakat αμφότερες είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Υποθέτοντας πως αυτές οι λεπτομέρειες θα διέλαθαν της προσοχής των 2 κυριών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σκέφτομαι να επικοινωνήσω σήμερα με τις κ.κ Βασιλική Λαζαράκου-Πρόεδρο της Ε.Κεφ.- και Αναστασία Στάμου- Β' Αντιπρόεδρο της Ε.Κεφ.- μήπως βγάλω κάποια άκρη.

==============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ