Σε τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και οι προσδοκίες για το ΧΑ, η Intrakom Holdings και η Noval

Σε τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και οι προσδοκίες για το ΧΑ, η Intrakom Holdings και η Noval

Σίγουρα ενδιαφέρουσα η εβδομάδα που ξεκινά 

Σε τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και το ΧΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet- για τον ΓΔ οι αποτιμήσεις για το 2024 και το 2025 είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των 25 ευρωπαϊκών δεικτών που έχουν επιλεγεί, αλλά και σε σύγκριση με τους δείκτες-βαρόμετρα Euro Stoxx 50 και DJ Stoxx 600.Το P/Ε του Γενικού Δείκτη για το 2024 εκτιμάται στις 8,23 φορές 9,54, έναντι 14,5 φορές για τον δείκτη Stoxx 600 και 14,7 φορές για τον ευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx.

Στα 102,6 δισ η συνολική χρηματιστηριακή αξία των εισηγμένων- στα 3,5 δισ τα placements που έχουν πραγματοποιηθεί σε 9μήνες και 2-3 να δρομολογούνται μετά τις εκλογές- και ανάλογα με το αποτέλεσμα της κάλπης. Εθνική, HelleniQ Energy, Cenergy Holdings κ.α με μεγαλύτερη ή μικρότερη πιθανότητα συνδυαστικά με τον χρονισμό. Κοινός τόπος πως, την επιχειρηματική/επενδυτική κοινότητα την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της κάλπης (9 Ιουνίου).

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για την συνεδρίαση της ΕΚΤ (6 Ιουνίου) με τους επενδυτές-στην πλειονότητα τους- να προεξοφλούν την πρώτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ. Κατά 25 μ.β (στο 3,75% το βασικό)και με αβέβαιη την συνέχεια. Ενα πιθανό ενδεχόμενο- σε απολύτως ρευστό περιβάλλον όμως) παραπέμπει σε δεύτερη μείωση στην συνεδρίαση της 12 ης Δεκεμβρίου- αλλά και με τις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ (5 Νοεμβρίου) όλα είναι ανοιχτά.

Σήμερα το απόγευμα η διοίκηση της ΕΧΑΕ παίρνει την σκυτάλη δημοσίευσης των αποτελεσμάτων 3μηνου. Αύριο Τρίτη ακολουθεί η Motor Oil ενώ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις των ΟΠΑΠ και Cenergy Holdings. Στα 28 ευρώ η μετοχή της Motor Oil, με την κοινότητα να εστιάζει στην διαδικασία απόκτησης της ΗΛΕΚΤΩΡ. Στα 15,08 του ΟΠΑΠ- από τις μόλις 6 των 25 του δείκτη, με θετικό πρόσημο την Παρασκευή, ενδεχομένως να "χρωστά" ανοδική κίνηση πάνω από τα 15,20 ευρώ.

Στα 8,81 ευρώ ο τίτλοςτης Cenergy Holdings- με την αποτίμηση στα 1,675 δισ πολύ δύσκολα η διοίκηση θα προχωρούσε στο πολυαναμενόμενο placement, και μάλιστα σε συγκυρία που επικεντρώνεται στην εισαγωγή της Noval Property στο ΧΑ. Τετάρτη ξεκινούν οι εγγραφές για την δημόσια προσφορά της ΑΕΕΑΠ, ολοκληρώνονται την Παρασκευή, στην Κύρια Αγορά η είσοδος της εταιρείας.

Γενική συνέλευση μετόχων της Intracom Holdings

Με οδηγό την παράδοση, ο Σωκράτης Κόκκαλης μάλλον δεν θα αποφύγει αναφορές στον άμεσο και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του ομίλου. Η μετοχή σε discount, έναντι του NAV ( 4,56 ευρώ ανά μετοχή), εξέλιξη του οποίου εξαρτάται, αφενός από την πορεία των συμμετοχών (7,1% σε Intralot, 5,09% σε INKAT), αφετέρου από την αξιοποίηση των ακινήτων. Στο τέλος του 2023 η εύλογη αξία επενδύσεων σε ακίνητα ανήλθε σε 117,5 εκατ. ευρώ ( σ.σ. με κέρδος αναπροσαρμογής σε εύλογη αξία 2 εκατ. ευρώ).

Οι... λεπτομέρειες της Noval

Λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει την διαφορά στην (χρηματιστηριακή απόδοση) της Noval Property έναντι των ήδη εισηγμένων ΑΕΕΑΠ, που είναι άκρως απογοητευτική για τον επενδυτή. Ιπποκράτης- Ιωάννης Στασινόπουλος και Μιχαήλ Στασινόπουλος (εκ των μεγαλομετόχων της Viohalco Holdings) δεν δεσμεύονται, ως μέτοχοι και της Noval Property, από υποχρέωση lock-up 180 ημερών.

Θα διαθέτουν, δε, στην περίπτωση που θα καλυφθεί πλήρως η διαδικασία δημόσιας προσφοράς, αθροιστικά, το 10,37% του μ.κ (5,18% και 5,19% αντίστοιχα). Δυνητικά θα μπορούν να πωλήσουν, ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να βελτιωθεί η εμπορευσιμότητα, συνακόλουθα να διευρυνθεί η ελεύθερη διασπορά. ...

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ