Ανατροπή στην πώληση της ΤΕΝΕΡΓΑ(?), το deal CVC - BC Partners και η αποστολή της ΚΡΙ ΚΡΙ στο Παρίσι

Ανατροπή στην πώληση της ΤΕΝΕΡΓΑ(?), το deal CVC - BC Partners και η αποστολή της ΚΡΙ ΚΡΙ στο Παρίσι
Γ. Περιστέρης ΤΕΡΝΑ

Πολύ παρασκήνιο και σοβαρές επιχειρηματικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες

ΚΟΥΙΖ: Ποιος επιχειρηματίας που... διαφημίζει τις υπεραξίες πολλών εκατομμυρίων που αποκομίζει από τις επενδύσεις του, δεν εξοφλεί χρέη προς το δημόσιο, λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά τα ρυθμίσει σε... ατελείωτες δόσεις;

Βαρδινογιάννης-Φωτακίδης; Talk of the town, οι επαφές CVC με την BC Partners για την NOVA

Παρότι έγκυρες πηγές επιμένουν πως η πρόταση προς τον Νίκο Σταθόπουλο από τον Αλεξ Φωτακίδη γίνεται και για λογαριασμό της ΔΕΗ θα περιοριστούμε στα μέχρι τώρα δεδομένα. Ανατρέχοντας μέρες πριν το fpress σημείωνε (Παρασκήνιο-7 Φεβρουαρίου) το ενδιαφέρον της ΔΕΗ, την "κινητή" τον...μπαλαντέρ CVC (* )μεταφέροντας όλες τις πληροφορίες proxy παράγοντα και ενεργού στην όλη διαδικασία.

Εκτοτε ακολούθησαν πολλά, φημολογήθηκαν περισσότερα για να φτάσει σήμερα η υπόθεση στο ότι οι δύο fund managers-deal makers είχαν απ' ευθείας επικοινωνία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για ένα ενδεχόμενο deal. Με την υπόθεση πως, όντως οι 2 ; οι 3 ; πλευρές "δίνουν τα χέρια" το CVC Capital θα αποκτήσει τον έλεγχο της NOVA συν το portfolio του ομίλου- καθώς η συμφωνία θα αφορά στον ελληνικό βραχίονα του United Group (και όχι στο σύνολο του). Σε αυτή την περίπτωση ο Αλεξ Φωτακίδης αποκτά πρόσβαση και στην τηλεόραση του Alpha. Συμμετοχή για το 50%, καθώς το άλλο 50% είναι στα χέρια της πλευράς Βαρδινογιάννη.

...και η ΤΕΝΕΡΓΑ

( * ) στο ίδιο Παρασκήνιο γινόταν λόγος για την "πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής που ήταν προ των πυλών". Κρίνοντας από την συμπεριφορά της μετοχής στο χρηματιστηριακό ταμπλό, δεν αποκλείεται η ημέρα των ανακοινώσεων να είναι κοντά. Ωστόσο χθες έφτασαν στη στήλη κάποιες πληροφορίες που δεν προλάβαμε να διασταυρώσουμε, οι οποίες κάνουν λόγω για άλλου τύπου...πώληση. Δηλαδή την πώληση κάποιων δραστηριοτήτων της ΤΕΝΕΡΓΑ σε πολύ γνωστό Ελληνα μεγαλοεπιχειρηματία και διακράτηση μικρότερης ΤΕΝΕΡΓΑ από τον Γ. Περιστέρη. Μείνετε συντονισμένοι το ρεπορτάζ συνεχίζεται...

Η μετοχή κατέγραψε άνοδο 1,04% στα 15,52 ευρώ την Δευτέρα-με αρκετές συναλλαγές- και με 4,70% στα 16,25 ευρώ και συναλλαγές 578 χιλ. τμχ, χθες φαίνεται πως κάποιοι "μεγάλοι παίκτες" προεξοφλούν την έκβαση. Στο εύρος των 15,53-16,46 ευρώ οι εντολές στην χθεσινή συνεδρίαση.

ΚΡΙ-ΚΡΙ. Εκανε καλό το Παρίσι

Σε ιστορικά υψηλά η μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ, συνακόλουθα η χρηματιστηριακή αξία που πλέον διαμορφώνεται στα 334 εκατ. ευρώ. Καταλυτική, σύμφωνα με χρηματιστή η παρουσία/παρουσίαση της εταιρείας στην πρόσφατη επενδυτική ημερίδα της Πειραιώς Securities στο Παρίσι. Στην γαλλική πρωτεύουσα οι εκτιμήσεις που παρουσίασε η διοίκηση ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακές. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 210 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένονται κέρδη EBIT μεταξύ 41-44 εκατ. ευρώ.

Σημειώστε ότι τον Σεπτέμβριο η εταιρεία είχε βάλει τον πήχη για τα ΕΒΙΤ στα 33 εκατ. ευρώ, ενώ στην αρχή της περασμένης χρονιάς στα 24,8 εκατ. Το σημαντικό, επόμενο βήμα για την ΚΡΙ ΚΡΙ, η επέκταση στην αγορά της Γαλλίας με γιαούρτι ιδιωτικής ετικέτας και πρόβλεψη για ετήσια έσοδα της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Με άλλον αέρα-Παριζιάνικο- η τελευταία άνοδος για τη μετοχή.

Μεταγραφή (και μέτοχος; )

Από την Alpha Bank στο EOS Capital, ο λόγος για τον Νικόλα Χρυσανθακόπουλο ο οποίος από επιτελικός (Chief of Corporate Center) αναλαμβάνει υψηλόβαθμη θέση στο fund του Απόστολου Ταμβακάκη. Στην αγορά σημειώνουν ότι οι 2 πλευρές ήταν σε επαφές αρκετό καιρό, μάλιστα ορισμένοι προχωρώντας περισσότερο υποστηρίζουν ότι αποκτά και μετοχική σχέση.

==================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ