Η ΔΕΗ, η "κινητή" ο...μπαλαντέρ CVC και η πώληση της Τέρνα Ενεργειακή προ των πυλών

Η ΔΕΗ, η "κινητή" ο...μπαλαντέρ CVC και η πώληση της Τέρνα Ενεργειακή προ των πυλών

Αναμένονται σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Η ΔΕΗ, η "κινητή" και ο...μπαλαντέρ CVC

Πολλά τα σενάρια που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα όσον αφορά ενδεχόμενες εξελίξεις στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας. Σε ορισμένα από αυτά "εμπλέκεται" και η ΔΕΗ, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει δεδομένης της πρόθεσης της διοίκησης να διευρύνει τις δραστηριότητες του Ομίλου προς αυτή την κατεύθυνση. Το fpress έχει γίνει αποδέκτης κάποιων σεναρίων, πλην όμως θα περιοριστούμε στα δεδομένα: Κατ' αρχήν στην πρόθεση της ΔΕΗ να "μπει" στην κινητή τηλεφωνία, με τους τρόπους εισόδου συγκεκριμένους.

Είτε "απλώνοντας "δίκτυο είτε αποκτώντας υφιστάμενο δλδ όσον αφορά στην ελληνική αγορά μέσω μίας ενδεχόμενης εξαγοράς είτε της Vodafone είτε της Wind. Επίσης γνωστό ότι η μητρική Vodafone UK είναι ανοιχτή στην προοπτική απο-επένδυσης από την ελληνική αγορά αλλά με βάση τα ebitda ένα (δυνητικό) τίμημα στα 2 δισ. δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από την ΔΕΗ. Θα μπορούσε να αφορά την Wind/NOVA στο πλαίσιο της απο-επένδυσης του United Group από την χώρα μας; η απάντηση είναι καταφατική η BCPartners θα πουλούσε έναντι εύλογου τιμήματος, που και πάλι η ΔΕΗ από μόνη της δεν θα μπορούσε να καλύψει (με βάση τα μεγέθη του 2024).

Και εδώ υπεισέρχεται ο παράγων CVC Capital, υφιστάμενος μέτοχος της ΔΕΗ (με 10%) με κοινό μυστικό πως ο Αλεξ Φωτακίδης είχε βολιδοσκοπήσει παλαιότερα και την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού- ακόμη και έως 30%- χωρίς ωστόσο να βρει "ευήκοα ώτα". Το ερώτημα παραγόντων της αγοράς είναι εάν και πως η ΔΕΗ με ενδεχόμενη (υπό) στήριξη του fund θα μπορούσε να διεκδικήσει την Wind/Nova. Και 2 λεπτομέρειες, οι σχέσεις Νίκου Σταθόπουλου-Αλεξ Φωτακίδη είναι ενισχυτικές προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μίας bridge λύσης.

Η έτερη αφορά στην κινητικότητα που καταγράφεται στο στρατόπεδο της Volton- δλδ των Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη για τον χώροτης τηλεφωνίας-δικτύων. Το fpress αρκείται σε αυτά τα ολίγα, με την δέσμευση πως όποια πληροφορία/σενάριο επιβεβαιώνεται- και μόνον τότε- θα αναφέρεται.

Εντός των επόμενων ημερών και σε κάθε περίπτωση μέσα στον Γενάρη, θα υπάρξει η πρώτη επίσημη πρόταση των Αράβων του Άμπου Ντάμπι για την Τέρνα Ενεργειακή! Η πρόταση αυτή, μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, θα απορριφθεί! Ωστόσο αμέσως μετά, θα υπάρξει δεύτερη πρόταση, βελτιωμένη οικονομικά και όχι μόνο, η οποία θα γίνει αποδεκτή και το deal της Τέρνα Ενεργειακή με το Royal fund του Άμπου Ντάμπι, θα κλείσει οριστικά!

Στην τελική ευθεία η πώληση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Πολλά τα όσα έχουμε διαβάσει το τελευταίο διάστημα για το μέλλον της ΤΕΝΕΡΓΑ, χωρίς ωστόσο μέχρι ώρας να έχει καταλήξει κάποια από τις πολλές συζητήσεις που έχουν γίνει για την πώληση της εισηγμένης. Αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διαφορετικό το τίμημα που κατά καιρούς έχει ακουστεί, αλλά αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την περίοδο που ήρθε στο προσκήνιο το συγκεκριμένο σενάριο, οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν ολοκληρωθεί. Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες του fpress.gr αναφέρουν ότι εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος η συμφωνία πώλησης θα ολοκληρωθεί, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει συμφωνηθεί το τίμημα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της πώλησης. Εν αναμονή....

==================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ