Οι αμοιβές του Δ.Σ. της  ΕΥΔΑΠ είναι υψηλότερες από τα κέρδη της επιχείρησης

Οι αμοιβές του Δ.Σ. της  ΕΥΔΑΠ είναι υψηλότερες από τα κέρδη της επιχείρησης

Για την ιστορία οι ετήσιες απολαβές του κ. Σαχίνη ξεπερνούν τα 190.000 ευρώ.

Για μία ακόμη φορά, ένα κρατικό μονοπώλιο, όπως η ΕΥΔΑΠ, υπό την διοίκηση του κ. Χαράλαμπου Σαχίνη, το πρώτο εξάμηνο του 2023 εμφάνισε κέρδη που θα μπορούσε κάλλιστα να εμφανίσει μία συνοικιακή επιχείρηση. Η διοίκηση της εταιρίας υποστήριξε ότι για αυτή την εικόνα ευθύνεται πρωτίστως το ενεργειακό κόστος. Είναι προφανές ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την σημαντική αύξηση στο κόστος της ενέργειας, το οποίο έχει επηρεάσει το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας. Ομως όταν είσαι διευθύνοντας σύμβουλος μιας επιχείρησης φροντίζεις να προχωρήσεις σε όλες εκείνες τις κινήσεις προκειμένου να μην βυθιστούν τα κέρδη σου.

Επίσης, όταν μία εταιρία καταγράφει κύκλο εργασιών 162,8 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2023, δεν νοείται να έχει μόλις 700 χιλιάδες ευρώ κέρδη, από σχεδόν 17 εκατομμύρια που είχε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Λιγότερα δηλαδή και από τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. της επιχείρησης για το 2022, που ξεπερνούν τα κέρδη του εξαμήνου του 2023 όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα. Για την ιστορία οι ετήσιες απολαβές του κ. Σαχίνη ξεπερνούν τα 190.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αναπάντητη...βιντεοκλήση του Δ. Γιαννακόπουλου της ΒΙΑΝΕΞ στην αναπλ. υπ. Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

Ο Αδωνις θα επαναφέρει το 2025 τους μισθούς του 2009 - Καταγγελίες για τους "φθηνούς" θερμοσίφωνες

Ομως δεν είναι μόνο το Α' εξάμηνο του 2023, αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι η επιχείρηση είχε σημαντική μείωση κερδών και το 2022, αφού τα κέρδη μετά από φόρους της εταιρείας παρουσίασαν μείωση κατά 84% και διαμορφώθηκαν σε 5 εκατ. ευρώ από 30,7 εκατ. ευρώ το 2021, με το περιθώριο καθαρού κέρδους από 8,5% να εξανεμίζεται στο 1,5%.

Αν δεν υπήρχε μάλιστα το κονδύλι των περίπου 9 εκατ. ευρώ από τόκους πελατών -είναι οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται στους λογαριασμούς σε καθυστέρηση, με επιτόκιο πάνω από 8,5%- η εταιρεία θα εμφάνιζε ζημιές.

Την ίδια στιγμή οι σύλλογοι των εργαζομένων αναφέρουν μεταξύ άλλων: "...σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας, για το 2022 δόθηκαν 30 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2021 σε συμβούλους και εξωτερικούς συνεργάτες «βυθίζοντας» οικονομικά την Εταιρεία χωρίς να υπάρχει αναγκαιότητα, αποτέλεσμα και όφελος για τις συγκεκριμένες δαπάνες, για τους εργαζόμενους και την Εταιρεία....."

Την ίδια στιγμή η ΕΥΑΘ, ομοειδής επιχείρηση, φρόντισε να συγκρατήσει το κόστος ενέργειας στα 11,8 εκατ. και να εμφανίσει αύξηση στα κέρδη της από 9 στις 104 χιλιάδες ευρώ.

ΑΠΟΡΙΑ: Τι έχει γίνει άραγε με την κατάθεση της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ, κ. Λιακόπουλου, στον Οικονομικό Εισαγγελέα και με το πόρισμα που του παρέδωσε για τις δικηγορικές εταιρίες και τις αμοιβές τους;

Πρόσφατα στην ΕΥΔΑΠ ανέλαβε ως πρόεδρος του Δ.Σ. ο κ. Γιώργος Στεργίου.

Ελπίζουμε να συμβάλει για να έχει η ΕΥΔΑΠ και οι καταναλωτές καλύτερες μέρες

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ