Τα "μαστουρωμένα" πρόβατα, οι προοπτικές της lavipharm και η ζημιά που υπέστη η AGROFRODIS στο Βόλο

Τα "μαστουρωμένα" πρόβατα, οι προοπτικές της lavipharm και η ζημιά που υπέστη η AGROFRODIS στο Βόλο
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΛΑΒΙΔΑΣ

H Lavipharm  είναι η μία από τις δύο που έχουν κλείσει συμφωνία με την Tikun Europe

Το απίστευτο περιστατικό στον Βόλο, με πρωταγωνιστές πρόβατα που μπήκαν σε θερμοκήπιο και κατανάλωσαν 300 κιλά φαρμακευτικής κάνναβης με αποτέλεσμα να χοροπηδούν περισσότερο από...κατσίκια το θυμόμαστε. Viral είχε γίνει το θέμα, με τον ιδιοκτήτη της μονάδας AGROFRODIS, Γιάννη Μπουρούνη (ΦΩΤΟ) να λέει πως τα ζωντανά ήταν χαρούμενα για 2 μέρες, ότι η κάνναβη για τα ζώα είναι πολυτελής τροφή και ότι η ποιότητα φαρμακευτικής που καλλιεργείται στην Ελλάδα είναι η καλύτερη στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To colpo grosso του Ιβαν Σαββίδη με τους Ινδούς και η ισχυροποίηση της θέσης του στην Ελλάδα

Φοβήθηκαν μην πάθουν... Κατρούγκαλο και "άδειασαν" τον Θεοχάρη. Γιατί οι Ελληνες κόβουν το λάδι

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΝΗΣ

Γιατί αναφέρομαι στο γεγονός; σύμφωνα με τον επιχειρηματία η καταστροφή (λόγω Daniel, πλημμυρών κ.λ.π) για τη μεγαλύτερη μονάδα της Ν.Α Ευρώπης (καλλιεργούνται 48 στρέμματα κάνναβης CBD μόνο για φαρμακευτικούς λόγους) φθάνει το 80%, με την οικονομική ζημιά ολοκληρωτική. Ο ΕΛΓΑ δεν ασφαλίζει αυτού του είδους την καλλιέργεια, όπως και καμία ασφαλιστική εταιρεία-μέχρι τώρα-στην Ελλάδα.

Αναπόφευκτα η κάνναβη που δεν θα παραχθεί από την εταιρεία του Γιάννη Μπουρούνη θα πρέπει να αναπληρωθεί εναλλακτικά. Και εδώ, όπως μου εξηγούσε ψαγμένος αναλυτής υπεισέρχεται η χρηματιστηριακή παράμετρος: ποια είναι η εισηγμένη, με ρώτησε που επενδύει στην φαρμακευτική κάνναβη; η Lavipharm απάντησε για να συμπληρώσει πως η εταιρεία του Τηλέμαχου Λαβίδα είναι η μία από τις δύο που έχουν κλείσει συμφωνία με την Tikun Europe για την εμπορία φαρμακευτικής κάνναβης, που παράγεται στις μονάδες της στην Κόρινθο.

Μάλιστα μου θύμισε παλαιότερη δήλωση του Παναγιώτη Γιαννουλέα πως το ενδιαφέρον από την ιατρική κοινότητα είναι πολύ μεγάλο, και ότι το Ισραήλ που έχει αγορά παρόμοια με την ελληνική ο τζίρος υπολογίζεται στα 350 εκατ. ετησίως. Για τον Country Manager της Lavipharm, η διάθεση θα ξεκινήσει το πρώτο 3μηνο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ