Σταϊκούρας: Ίσως και πάνω από 400.000 οι δικαιούχοι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

Σχέδια για 6ο γύρο και για πρόγραμμα «Γέφυρα» για τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Σταϊκούρας: Ίσως και πάνω από 400.000 οι δικαιούχοι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

Ακόμα και πάνω από 400.000 μπορεί να είναι οι δικαιούχοι για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Eπιστρεπτέα προκαταβολή 6» προγραμματίζεται, υπό τα σημερινά δεδομένα, να διατεθεί τον Μάρτιο, με βάση τα στοιχεία για τους τζίρους και τα εισοδήματα Ιανουαρίου- Μαρτίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως οι δικαιούχοι της επιστρεπτέας 5 υπολογίζονται στους 400.000.

Aνέφερε επίσης πως υπάρχουν σκέψεις για ένα πρόγραμμα αντίστοιχο του «Γέφυρα», μέσω του οποίου θα προσφέρεται επιδότηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να καλύψουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ωστόσο, δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, περιμένοντας τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο, για το εάν θα υπάρχουν αλλαγές στους τρεις πρώτους κύκλους του μέτρου, προκειμένου να εξισωθούν με τους επόμενους σε ό,τι αφορά στο ποσό που δεν επιστρέφεται (το 50%).

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπήρξε βελτίωση στα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away , όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου. Σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν θα πάρουν πλήρες ενοίκιο, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν τα ποσά για τον Νοέμβριο. Θα επιχειρηθεί δε, να γίνει η πληρωμή του Δεκεμβρίου εντός του Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου.

Ο τζίρος του λιανεμπορίου στην περίοδο 13-31 Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ