Σταϊκούρας: Δεν αποκλείονται μειώσεις φόρων

Σταϊκούρας: Δεν αποκλείονται μειώσεις φόρων

Για λελογισμένες μειώσεις φόρων έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η στήριξη των εργαζομένων να παραταθεί ως τον Ιούνιο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων - μεταξύ των οποίων και ο κλάδος της εστίασης - ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μειώσεων φόρων.

«Είναι στις σκέψεις μας κάποιες λελογισμένες μειώσεις φόρων», σημείωσε ειδικότερα, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα προς αξιολόγηση.

Όπως είπε, «υπάρχουν ζητήματα για τη μείωση της προκαταβολής φόρων, για τον ΦΠΑ στις μεταφορές. Αν τα αθροίσουμε, όμως, δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Θα υπάρχουν μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, θα υπάρχουν κλαδικές παρεμβάσεις».

Ο ίδιος, άλλωστε, τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης ήταν αρχικά η στοχευμένη μείωση φορολογικών συντελεστών, ωστόσο η κρίση του κορονοϊού άνοιξε μια παρένθεση, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αλλάξει δημοσιονομική πολιτική, σύμφωνα με την οποία «δίνει περισσότερες δαπάνες».

Όσον αφορά στην επόμενη φάση, που ανοίγει η οικονομία, η κυβέρνηση θα επιδιώξει στο πλαίσιο του εφικτού, τη λήψη περαιτέρω μέτρων - όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών ή επέκτασης δαπανών - σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

«Κάνουμε το βέλτιστο έχοντας το βλέμμα στην μετα-κορονοϊό εποχή», διεβεβαίωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη προς τους εργαζομένους, ανέφερε ότι για τον Μάιο θα ισχύσει για όσες εταιρείες παραμείνουν κλειστές ή για το τμήμα των εργαζομένων που μένει σε αναστολή.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι βούληση της κυβέρνησης «είναι αυτό να κρατήσει και τον μήνα Ιούνιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ