Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να στηρίξει την Ελλάδα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ

Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να στηρίξει την Ελλάδα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ
Στη διαβεβαίωση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να στηρίξει της μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης προχώρησε αξιωματούχος του Ταμείου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Απ' όσο καταλαβαίνουμε, ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση είναι προσηλωμένοι στην παραμονή στο ευρώ», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Jorg Decressin.

Και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να συνεχίσει να στηρίζει την προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να διασφαλιστεί πως η Ελλάδα θα λειτουργεί επιτυχώς στην ευρωζώνη».

Την ίδια ώρα, σε έκθεσή τουγια την πορεία των οικονομιών της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Ταμείο επισημαίνει ότιμια επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα θα έχει αντίκτυποστις βαλκανικές χώρες,γι'αυτό το λόγο οι μηχανισμοί εποπτείας των τραπεζών σε αυτές τις χώρες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Διαβάστε το θέμα ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ