Κρυπτονομίσματα: Πράσινο φως για την αναδιάρθρωση της Celsius Network

 Κρυπτονομίσματα: Πράσινο φως για την αναδιάρθρωση της Celsius Network

Η Celsius με έδρα το Νιου Τζέρσεϋ υπέβαλε αίτηση για προστασία στο Κεφάλαιο 11 τον Ιούλιο του 2022, έναν μήνα μετά τη δέσμευση λογαριασμών πελατών για την αποφυγή αναλήψεων

 


Η Celsius Network έλαβε έγκριση από το πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα επιστρέψει κρυπτονομίσματα στους πελάτες και θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία που ανήκει σε πιστωτές της Celsius.

Ο δικαστής Μάρτιν Γκλεν στο Μανχάταν υπέγραψε την αναδιάρθρωση με διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Η αναδιοργανωμένη επιχείρηση θα διαχειρίζεται η Fahrenheit LLC, μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει hedge fund Arrington Capital, και θα επικεντρωθεί στην εξόρυξη νέου bitcoin και στην απόκτηση τελών "πονταρίσματος" μέσω της επικύρωσης των συναλλαγών με blockchain.

Η Celsius με έδρα το Νιου Τζέρσεϋ υπέβαλε αίτηση για προστασία στο Κεφάλαιο 11 τον Ιούλιο του 2022, έναν μήνα μετά τη δέσμευση λογαριασμών πελατών για την αποφυγή αναλήψεων. Η εταιρεία, που κάποτε αποτιμήθηκε στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ήταν μια από τις μεγαλύτερες καταρρεύσεις κρυπτογράφησης πέρυσι.

Η εταιρεία κρυπτογράφησης εργάζεται για την υλοποίηση του σχεδίου και αναμένεται να βγει από το Κεφάλαιο 11 στις αρχές του 2024, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

Ο Michael Arrington, ιδρυτής της Arrington Capital, δήλωσε την Πέμπτη ότι η αναβίωση της Celsius ξεχωρίζει από άλλες εταιρείες κρυπτογράφησης που κατέρρευσαν το 2022 και δεν μπόρεσαν να αναδιοργανωθούν.

Οι BlockFi και Voyager Digital εξαφανίστηκαν λόγω πτώχευσης και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX παραμένει κολλημένο στη διαδικασία του Κεφαλαίου 11.


Η Fahrenheit θα αγοράσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην αναδιοργανωμένη Celsius για 50 εκατομμύρια δολάρια και θα εισαγάγει δημόσια τις μετοχές της νέας εταιρείας στο Nasdaq, επιτρέποντας στους πελάτες της Celsius να πουλήσουν μετοχές που θα λάβουν ως μέρος της πτώχευσης ανάκαμψης, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Εκτός από το μερίδιό τους στη νέα εταιρεία, οι πελάτες της Celsius θα λάβουν μερική αποπληρωμή των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων που κατέθεσαν στην πλατφόρμα.

Η Celsius είπε την Πέμπτη ότι θα επέστρεφε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα στους κατόχους λογαριασμών.

Η Celsius είχε 600.000 πελάτες που διατηρούσαν περίπου 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έντοκους λογαριασμούς Κελσίου όταν υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει έναν διακανονισμό που αποτιμά το ιδιόκτητο crypto token της Celsius, CEL, στα 25 σεντς. Ένας διορισμένος από το δικαστήριο ααξθωματούχος ανέφερε τον Ιανουάριο ότι ο Celsius διόγκωσε την αξία του δικού του κουπονιού για να ωφελήσει τους εμπιστευτικούς της εταιρείας, χρησιμοποιώντας μεθόδους που το προσωπικό του Celsius περιέγραψε ως "πολύ τύπου Ponzi".

Η αναδιοργανωμένη εταιρεία θα ασκήσει δικαστική προσφυγή κατά του ιδρυτή της Celsius, Alex Mashinsky, ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη ποινικές διώξεις στις ΗΠΑ και πολιτική αγωγή στη Νέα Υόρκη για φερόμενη παραπλάνηση πελατών και τεχνητή διόγκωση της αξίας της CEL. Ο Mashinsky δήλωσε αθώος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ