ΗΠΑ: Πέρασε από την επιτροπή του Κογκρέσου το νομοσχέδιο για τα Crypto

 ΗΠΑ: Πέρασε από την επιτροπή του Κογκρέσου το νομοσχέδιο για τα Crypto

Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής θα καθορίζει πότε ένα κρυπτονόμισμα είναι ασφάλεια ή εμπόρευμα και θα επεκτείνει την εποπτεία της Επιτροπής Συναλλαγών Μελλοντικών Εμπορευμάτων (CFTC) στη βιομηχανία κρυπτογράφησης

 

Μια βασική επιτροπή του Κογκρέσου υπέβαλε την Τετάρτη ένα δικομματικό νομοσχέδιο που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα, ορόσημο για το Capitol Hill στις προσπάθειές του να κωδικοποιήσει την ομοσπονδιακή εποπτεία για τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η βιομηχανία κρυπτογράφησης βρίσκεται στο ρυθμιστικό στόχαστρο από τότε που οι επενδυτές επλήγησαν πέρυσι από ξαφνικές καταρρεύσεις των Celsius Network, Voyager Digital, FTX και άλλων εταιρειών.


Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής θα καθορίζει πότε ένα κρυπτονόμισμα είναι ασφάλεια ή εμπόρευμα και θα επεκτείνει την εποπτεία της Επιτροπής Συναλλαγών Μελλοντικών Εμπορευμάτων (CFTC) στη βιομηχανία κρυπτογράφησης, διευκρινίζοντας παράλληλα τη δικαιοδοσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως καταγγέλλουν πολλοί υποστηρικτές της κρυπτογράφησης .

Μια χούφτα Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων Τζιμ Χάιμς και Ρίτσι Τόρες, συμμετείχαν με τους Ρεπουμπλικάνους της επιτροπής ψηφίζοντας υπέρ του νομοσχεδίου. Η Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής έχει προγραμματίσει να εξετάσει το ίδιο νομοσχέδιο την Πέμπτη.

"Καθώς άλλες δικαιοδοσίες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η [Ευρωπαϊκή Ένωση], η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία έχουν προχωρήσει με σαφή ρυθμιστικά πλαίσια για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να μείνουν πίσω. Σκοπεύουμε να το αλλάξουμε αυτό σήμερα", δήλωσε ο εκπρόσωπος Patrick McHenry, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, στη σήμανση.

Η σήμανση - όπου η νομοθεσία συζητείται και τίθεται σε ψηφοφορία, ανοίγοντας το δρόμο για πλήρη ψηφοφορία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων - είναι η πρώτη φορά που ένα νομοσχέδιο ρύθμισης κρυπτογράφησης τίθεται σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο, μια νίκη για τους λομπίστες κρυπτονομισμάτων που έχουν πιέσει νομοθέτες να παρέχουν ρυθμιστική σαφήνεια για τον κλάδο.


«Προφανώς είχαμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν από τα δικαστήρια στο παρελθόν, αλλά αυτή είναι μακράν η πιο σημαντική νομοθετική στιγμή που είχαμε», δήλωσε η Kristin Smith, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Blockchain Association.


Ορισμένοι Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένης της αντιπροσώπου Maxine Waters, της κορυφαίας Δημοκρατικής στην επιτροπή Financial Services, αντιτίθενται σθεναρά στο νομοσχέδιο.

Η Waters είπε ότι το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει περισσότερη σύγχυση και θα προσφέρει στους καταναλωτές και τους επενδυτές λιγότερη προστασία από ό,τι έχουν σήμερα.

«Αυτό το νομοσχέδιο λαμβάνει υπόψη τις εκκλήσεις από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, ενώ αγνοεί τις απόψεις της διοίκησης, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των υποστηρικτών των καταναλωτών και των επενδυτών», είπε.

Το μέτρο μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει εμπόδια στη Γερουσία υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών, όπου ο επικεφαλής της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας, Sherrod Brown, δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος εάν απαιτείται πρόσθετη νομοθεσία για τη ρύθμιση της κρυπτογράφησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ