JP Morgan: Υποβαθμίζει σε neutral την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά -Θετική για τα ελληνικά ομόλογα

JP Morgan: Υποβαθμίζει σε neutral την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά -Θετική για τα ελληνικά ομόλογα

Κίνδυνος απογοητεύσεων στις αγορές

Για τον κίνδυνο απογοητεύσεων στις αγορές προειδοποιεί η JP Morgan στο πλαίσιο της στρατηγικής της για το δεύτερο εξάμηνο, καθώς όπως εξηγεί, σε αντίθεση με τις αρχές του έτους, όταν οι μετοχές ευνοούνταν από την οικονομική δραστηριότητα και την προσδοκία πολλαπλών μειώσεων επιτοκίων από τη Fed, τώρα, η σχέση ανάπτυξης/νομισματικής πολιτικής αναμένεται να επιδεινωθεί.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, υπάρχει ο κίνδυνος απογοητεύσεων, με τη Fed να αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα για περισσότερο καιρό, το momentum της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ να επιβραδύνει και την αποδυνάμωση της τιμολογιακής ισχύος και της αύξησης των εσόδων, να πλήττει τα εταιρικά κέρδη.

Επιπλέον, η JP Morgan θεωρεί τις αποτιμήσεις «τραβηγμένες», κάτι που δημιουργεί τον κίνδυνο η δυναμική αύξηση των εταιρικών κερδών που απαιτείται για να δικαιολογηθούν τα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων να μην επιβεβαιωθεί.

Στις επιμέρους αγορές, ο οίκος εκτιμά ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να παρουσιάζει καλές επιδόσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024, με την αναμενόμενη σταθεροποίηση του νομίσματος.

Το πρώτο τρίμηνο, η JP Morgan έκλεισε τις underweight θέσεις της στην Ευρωζώνη έναντι των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να αναβαθμίσει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε overweight θέσεις έναντι των ΗΠΑ. Ο οίκος εκτιμούσε ότι ενδεχομένως να υπάρξει κάποιο καλύτερο σημείο εισόδου το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όταν μειωθεί η αβεβαιότητα γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία.

Υποβαθμίζει το ΧΑ

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την περιοχή CEEMEA, η JP Morgan υποβαθμίζει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, από overweight σε neutral.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η κίνηση αυτή γίνεται για να αντισταθμιστεί η πρόσφατη αναβάθμιση της Ν. Αφρικής από underweight σε overweight.

Παραμένει θετική για τα ελληνικά ομόλογα

Σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ομόλογα, πάντως, η JP Morgan διατηρεί τις overweight θέσεις της.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, αφότου τα ελληνικά ομόλογα ήταν φθηνά για χρόνια, τώρα εμφανίζονται ήπια ακριβά, αντανακλώντας την σχετική πολιτική σταθερότητα στη χώρα και τα ισχυρά μακροοικονομικά και δημοσιονομικά θεμελιώδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ