Eλεύθερος ο Παπαχρήστος - Συνελήφθη μετά από μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου

Eλεύθερος ο Παπαχρήστος - Συνελήφθη μετά από μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου
(upd2) Ελεύθερος αφέθηκε ο ο δημοσιογράφος των "Νέων", Γιώργος Παπαχρήστος μετά από την σύλληψη του στα Ιωάννινα.

Ο κ. Παπαχρήστος συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας μετά από μήνυση που υπέβαλε χθες εναντίον του ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Ο Πάνος Καμμένος μήνυσε τον δημοσιογράφο για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου για κείμενο που υπογράφει ο κ. Παπαχρήστος στα "Νέα Σαββατοκύριακο".
«Θεωρώ τίτλο τιμής τη μήνυση του Πάνου Καμμένου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων» δήλωσε, αποχωρώντας από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων, όπου είχε οδηγηθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο κ. Παπαχρήστος.


Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο υπεβλήθη η μήνυση έχει ως εξής:

...«Με αφορμή το γεγονός ότι συναπαντήθηκα τυχαία προχθές σε αίθουσα της Ευελπίδων με τον πρόεδρο του κόμματος "Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες" Π. Καμμένο (κατηγορούμενος σε ακόμη μία αγωγή εναντίον του - πάλι για την υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην οποία τον έχει καταδικάσει ήδη ο Αντρίκος Παπανδρέου), ανέσυρα από το αρχείο μια ξεχασμένη υπόθεση. Πρόκειται για κατάσταση "ελεγχομένων πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ", στην οποία το όνομα του αγαπημένου προέδρου βρίσκεται στην 7η θέση.
Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για έρευνα κατόπιν «εισαγγελικής παραγγελίας» και ζητείται από το «κεντρικό» ΣΔΟΕ (διότι το έγγραφο έχει σταλεί από το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδος) να προχωρήσει στο "άνοιγμα λογαριασμών" του προέδρου μας. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 29 Αυγούστου 2012.
Πού θέλω να καταλήξω - πλην του αυτονόητου που είναι, "πού βρίσκεται τώρα η έρευνα αυτή και τι έχει προκύψει, αν έχει ολοκληρωθεί"; Οτι πρόκειται για "εισαγγελική παραγγελία" την οποία είχε διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας. Ητοι, ο γνωστός (του προέδρου Πάνου) και μη εξαιρετέος ημών και υμών εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης!
Σπεύδω να διευκρινίσω, για να μη δημιουργηθούν παρερμηνείες, ότι η έρευνα παραγγέλθηκε πριν οι δύο άνδρες έρθουν κοντά και πριν ο κ. Πεπόνης φλερτάρει με την ιδέα να ασχοληθεί με την πολιτική μέσω του κόμματος "Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες".
Ετσι είναι αυτά. Ολοι οι μεγάλοι έρωτες γεννιούνται από μια στιγμή σύγκρουσης...»

Καταδικάζει την σύλληψη η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τη σύλληψη του δημοσιογράφου, μέλους της Ενώσεως, Γιώργου Παπαχρήστου, σήμερα το πρωί στα Γιάννενα. Είχε προηγηθεί, χθες βράδυ, μήνυση του Προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνου Καμμένου, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, με αφορμή ένα άρθρο του κ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Είναι συνήθης η πρακτική τα τελευταία χρόνια να ποινικοποιείται η δημοσιογραφική λειτουργία με σωρεία μηνύσεων και αγωγών προς δημοσιογράφους, πριν καν οι θιγόμενοι χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα: Επί παραδείγματι, o κ. Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να δημοσιεύσει την άποψή του στη στήλη του δημοσιογράφου ή, αν θεωρεί ότι παραβιάζεται η δημοσιογραφική δεοντολογία, να προσφύγει στα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ και να ζητήσει αποκατάσταση της αλήθειας.

Τέλος, ακόμη κι αν η υπόθεση φτάσει στην τακτική δικαιοσύνη, μας προξενεί εντύπωση ο «ζήλος» των διωκτικών Αρχών, που έσπευσαν να συλλάβουν στα Γιάννενα τον Γιώργο Παπαχρήστο, σε ξενοδοχείο όπου διέμενε, λες κι ήταν κοινός εγκληματίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ