Κρατάνε οι Ουκρανοί - Καταρρέει το ρούβλι - Αύξηση-σοκ στα ρωσικά επιτόκια

Κρατάνε οι Ουκρανοί - Καταρρέει το ρούβλι - Αύξηση-σοκ στα ρωσικά επιτόκια

Συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας οι επιθέσεις των ρσωικών δυνάμεων κατά των θέσεων των Ουκρανών.

 

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατορθώνουν να κρατήσουν τους Ρώσους και, σύμφωνα με στελέχη των ενόπλων τους δυνάμεων, να αποτρέψουν την απόπειρα των επιτιθέμενων να υπερκεράσουν την αντίσταση που συναντούν στο Κίεβο.

Νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας από την Ε.Ε. - Πυρηνική απειλή από τη Μόσχα

ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα για τους βομβαρδισμούς αμάχων

Ιστορική ομιλία του Όλαφ Σολτς: Η Γερμανία ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» 100 δισ. ευρώ

Εκρήξεις ακούστηκαν και πάλι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Κίεβο, καθώς και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στο διπλωματικό πεδίο στην τελική ευθεία βρίσκεται η συνάντηση αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας σε λευκορωσική πόλη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, στο άνοιγμα των διεθνών αγορών τις πρώτες ώρες της Δευτέρας καταγράφηκε κατάρρευση του ρωσικού νομίσματος που έχασε 40% της αξίας του έναντι του δολαρίου, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που ανακοίνωσαν σε βάρος της Μόσχας η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας υπερδιπλασίασε το βασικό της επιτόκιο, που διαμορφώνεται πλέον σε 20% από 9,5% που ήταν πριν και αποδέσμευσε 733 δισ. ρούβλια (8,8 δισ. δολάρια) για να σταθεροποιήσει το ρωσικό νόμισμα.

Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου έγινε γνωστό πως κλείνει ο εναέριος χώρος της Ε.Ε. για τα ρωσικά αεροσκάφη, ενώ εκτός του διατραπεζικού συστήματος Swift τίθενται ορισμένες τράπεζες της Ρωσίας. Παράλληλα, πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αλλά και του ίδιου του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ευρώπη, ενώ η Ε.Ε. αποφάσισε την προμήθεια στρατιωτικού υλικού για λογαριασμό της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ