Πόλεμος στην Ουκρανία - Ξεκίνησε η ρωσική εισβολή

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ξεκίνησε η ρωσική εισβολή

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η αναμενόμενη εδώ και καιρό επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. 

Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιχειρήσεις και προωθούνται προς στόχους εντός της ουκρανικής επικράτειας διασχίζοντας τόσο τη ρωσο-ουκρανική μεθόριο όσο και τα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας. Υπάρχουν επίσης αναφορές για επιθέσεις που στόχο έχουν το αεροδρόμιο του Κιέβου, το οποίο παρέμενε κλειστό από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης. Οι εκρήξεις ακούγονται και στο Κίεβο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ολόκληρη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου. «Δεν υπάρχει πανικός» και «θα νικήσουμε», διαβεβαίωσε ακόμη ο κ. Ζελένσκι τους Ουκρανούς.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει «εισβολή ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία και ότι αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. «Ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση. Πρόκειται για επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον [πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ] Πούτιν. Τώρα είναι ώρα για δράση», ανέφερε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας μέσω Twitter.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ