Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Μέτρα έκτακτης ανάγκης λόγω της ινδικής μετάλλαξης
Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει χώρες όπως η Ινδία και η Βραζιλία με βοήθεια
Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι ζήτησε να ληφθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες λόγω της κατάστασης τoυ μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού στην Ινδία και να σταλεί βοήθεια διότι η πανδημία δεν θα τελειώσει μέχρι να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό σε κάθε χώρα
«Τα ινδικά νοσοκομεία είναι γεμάτα. Δεν υπάρχει πλέον οξυγόνο για τους αναπνευστήρες και πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς να λάβουν καν θεραπεία», δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεέυται σήμερα την εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».
«Επιπροσθέτως, η λεγόμενη ινδική μετάλλαξη φαίνεται ότι είναι πιο μεταδοτική και η πορεία της υγείας των ασθενών από κορωνοϊό χειρότερη από τις προηγουμένως γνωστές μεταλλάξεις. Επομένως, είναι ενδεδειγμένη η λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό των επαφών με δυνητικά μολυσμένα άτομα. Σε αυτά τα μέτρα πρέπει να περιλαμβάνονται απαγορεύσεις πτήσεων προς την Ινδία και εισόδου ταξιδιωτών οι οποίοι προέρχονται από την χώρα, ενώ αυστηρή και ελεγχόμενη καραντίνα πρέπει να επιβάλλεται σε όλους όσοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους από αυτήν την περιοχή αυξημένου κινδύνου, Στα μέτρα περιλαμβάνεται φυσικά και η προσφορά βοήθειας στις κυβερνήσεις αυτών των χωρών, ώστε - προς το συμφέρον όλων μας - οι μολύνσεις να καταπολεμηθούν όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα», πρόσθεσε.
«Θα ήθελα να παραπέμψω στην προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, κατά την οποία ψηφίστηκε απόφαση λήψης μέτρων εκτάκτου ανάγκης. Σε αυτήν, ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί επίσης τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει χώρες όπως η Ινδία και η Βραζιλία με βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής οξυγόνου, φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού. “ Η πανδημία δεν θα τελειώσει μέχρι να καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό σε κάθε χώρα, και τώρα ήρθε η ώρα για παγκόσμια συνεργασία, αλληλεγγύη και υποστήριξη μεταξύ μας”, ενέφερε η απόφαση», τόνισε ο Μοντγκόμερι.