Τραμπ: Δασμοί 25% στις χώρες που αγοράζουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Βενεζουέλα

Αυτός ο «δευτερεύων δασμός» θα τεθεί σε ισχύ στις 2 Απριλίου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι κάθε χώρα που αγοράζει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο από τη Βενεζουέλα θα πληρώνει δασμό 25% σε κάθε συναλλαγή με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτός ο «δευτερεύων δασμός» θα τεθεί σε ισχύ στις 2 Απριλίου, ανέφερε ο Trump σε ανάρτηση στην Truth Social. Ο Trump δήλωσε ότι επιβάλλει την κίνηση αυτή επειδή, όπως είπε, η Βενεζουέλα έχει στείλει «δεκάδες χιλιάδες» ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν «πολύ βίαιο χαρακτήρα».
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε απόφαση για 30ήμερη παύση της άδειας που είχαν χορηγήσει οι ΗΠΑ στη Chevron από το 2022 για να δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα και να εξάγει το πετρέλαιό της, αφού κατηγόρησε τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ότι δεν σημειώνει πρόοδο όσον αφορά τις εκλογικές μεταρρυθμίσεις και την επιστροφή των μεταναστών.