OPEC+: Κοντά σε συμφωνία για καθυστέρηση στην αύξηση της παραγωγής

OPEC+: Κοντά σε συμφωνία για καθυστέρηση στην αύξηση της παραγωγής

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν λόγω της πιθανής καθυστέρησης

Ο OPEC+ πλησιάζει σε συμφωνία για την καθυστέρηση της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αφού οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, δήλωσαν δύο πηγές από την ομάδα παραγωγών στο Reuters σήμερα Πέμπτη.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει λόγω των ανησυχιών για μια αδύναμη παγκόσμια οικονομία αλλά και των ιδιαίτερα αδύναμων στοιχείων από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

«Είναι πιθανό ότι οι χώρες θα αναλάβουν δράση για να εξισορροπήσουν την αγορά καθυστερώντας την αύξηση», δήλωσε μία από τις πηγές. Η δεύτερη πηγή ανέφερε ότι ο OPEC+ ήταν «σχεδόν έτοιμος» για την επίτευξη συμφωνίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοι με επικεφαλής τη Ρωσία, ή OPEC+ όπως είναι γνωστός, επρόκειτο να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής κατά 180.000 βαρέλια ημερησίως τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη σταδιακή απεμπλοκή των πιο πρόσφατων περικοπών του.

Το εύθραυστο κλίμα στην αγορά πετρελαίου σχετικά με την προοπτική μεγαλύτερης προσφοράς από τον OPEC+ και τον τερματισμό της διαμάχης που σταμάτησε τις εξαγωγές της Λιβύης, σε συνδυασμό με τις προοπτικές εξασθένησης της ζήτησης, έχουν προκαλέσει ανησυχία στο εσωτερικό της ομάδας.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν λόγω της πιθανής καθυστέρησης, με το Brent να φθάνει τα 73 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη, αλλά να παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο.

Ο OPEC+ και η σαουδαραβική κυβέρνηση δεν απάντησαν σε αιτήματα σχολιασμού που υποβλήθηκε από το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ