H VW εξετάζει λουκέτο σε γερμανικά εργοστάσια

H VW εξετάζει λουκέτο σε γερμανικά εργοστάσια

«Εκπλήσσει η χρονική στιγμή των ανακοινώσεων»

«Η ανακοίνωση της Volkswagen ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απολύσεων, ακόμα και το κλείσιμο ολόκληρων μονάδων παραγωγής στη Γερμανία, αποτελεί την πλέον σαφή ένδειξη για το πόσο άσχημα τα πηγαίνει πλέον η Γερμανία ως τόπος βιομηχανικής παραγωγής», σχολιάζει σήμερα στο πρωτοσέλιδο η Frankfurter Allgemeine Zeitung. H

εφημερίδα παρατηρεί: «Δεν είναι βέβαια σύμπτωση ότι η διοίκηση στην έδρα της VW στο Βόλφσμπουργκ αναφέρεται σε πιθανά σενάρια για λουκέτο σε εργοστάσια στη Γερμανία λίγο πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με το συνδικάτο IG Metall. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι η κατάσταση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης γίνεται ολοένα και πιο επισφαλής. Τα κέρδη του γερμανικού βιομηχανικού κολοσσού δεν αρκούν για να πραγματοποιήσει με επιτυχία τον μετασχηματισμό στην ηλεκτροκίνηση».

HB: «Εκπλήσσει η χρονική στιγμή των ανακοινώσεων»

Η Handelsblatt σχολιάζει με τίτλο «Εκπλήσσει η χρονική στιγμή των ανακοινώσεων»: «Τα διαρθρωτικά προβλήματα της VW είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Όλιβερ Μπλούμε, πρέπει τώρα να τα διορθώσει με συνέπεια. Η έκπληξη δεν είναι τόσο το γεγονός ότι τίθεται για πρώτη φορά επί τάπητος δημόσια το ενδεχόμενο κλείσιμο ενός εργοστασίου της VW στη Γερμανία. Έκπληξη προκαλεί ότι αυτή η ημέρα δεν ήρθε πολύ νωρίτερα.

Τα διαρθρωτικά προβλήματα της VW είναι γνωστά: τα οχήματα της μάρκας VW έχουν υπερβολικά υψηλό κόστος παραγωγής σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Και την ίδια στιγμή η υψηλή τιμή των αυτοκινήτων δεν δικαιολογείται για πολλούς αγοραστές - ειδικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ