Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν την ανάκαμψή τους – Ξανά πάνω από τα 59.000 δολ. το bitcoin

Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν την ανάκαμψή τους – Ξανά πάνω από τα 59.000 δολ. το bitcoin

Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 38% για το έτος.

Τα κρυπτονομίσματα συνέχισαν την ανάκαμψή τους από τις μεγάλες πωλήσεις τους νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, με το bitcoin να ανακαταλαμβάνει τα 59.000 δολάρια.

Η τιμή του εμβληματικού κρυπτονομίσματος ήταν τελευταία υψηλότερη κατά 8% στα 59.385,40 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics, ανεβαίνοντας πάνω από το κατώτατο όριο των 55.000 δολαρίων που το στήριζε για μεγάλο μέρος του τρέχοντος έτους.

Το Ether ενισχύθηκε κατά 6% στα 2.492,28 δολάρια, αφού ηγήθηκε της πτώσης των κρυπτονομισμάτων και των σχετικών μετοχών την Τετάρτη. Και τα δύο νομίσματα εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών.

Οι μετοχές της Coinbase και της MicroStrategy κέρδισαν 6% η καθεμία.

Η αγορά προσπαθεί να βρει τα πατήματά της μετά την πτώση της τη Δευτέρα, καθώς η εκκαθάριση του carry trade του γεν απομόχλευσε τις αγορές και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν λόγω των φόβων για ύφεση. Το Bitcoin έπεσε για λίγο κάτω από τα 50.000 δολάρια, μετά από διαπραγματεύσεις κοντά στα 70.000 δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι ανησυχίες ξεκίνησαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, μετά την ασθενέστερη από την αναμενόμενη έκθεση για την απασχόληση του Ιουλίου.

“Τα μακροοικονομικά στοιχεία παίρνουν την πρώτη θέση για τον επόμενο μήνα ή δύο”, δήλωσε ο Ryan Rasmussen, αναλυτής της Bitwise Asset Management. “Από την αύξηση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή μέχρι την κατάρρευση του carry trade του γεν και τον φόβο για ύφεση στις ΗΠΑ, όλοι ανησυχούν γι’ αυτό και πότε θα έρθει η νέα μεγάλη…αναστάτωση στις αγορές”.

Ο Αύγουστος αναμενόταν πάντα να είναι ένας μήνας με ασταθείς συναλλαγές για τα κρυπτονομίσματα. Μέχρι να υποχωρήσουν αυτές οι ανησυχίες, δήλωσε ο Rasmussen, οι περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές είναι πιθανό να δώσουν προτεραιότητα στα χαρτοφυλάκια μετοχών τους έναντι του 1% έως 5% που έχουν διαθέσει τα κρυπτονομίσματα.

“Πολλαπλές δυνάμεις και αντιδράσεις προκαλούν μια παράλληλη παλινδρόμηση στην αγορά κρυπτονομισμάτων”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bitcoin IRA Chris Klein. “Η αγορά συνεχίζει να αισθάνεται δυσφορία, κυρίως από τους επενδυτές που υιοθετούν μια προσέγγιση αναμονής για το αν η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια και αν αυτή η διόρθωση είναι απλώς μια αναλαμπή ή αιτία για μεγαλύτερη ανησυχία”.

Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 38% για το έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ