Γαλλία: Ανώτερη των προβλέψεων η ανάπτυξη το β’ τρίμηνο

Γαλλία: Ανώτερη των προβλέψεων η ανάπτυξη το β’ τρίμηνο

Η μέτρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης παρέχει κάποια καθησυχαστικά στοιχεία ενόψει των στοιχείων για ολόκληρη την περιοχή

Η οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας ήταν ισχυρότερη από την αναμενόμενη το δεύτερο τρίμηνο γεγονός που αποδεικνύει την ανθεκτικότητά της μέχρι τουλάχιστον πριν την πολιτική αναταραχή που προκάλεσαν οι πρόωρες εκλογές.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 0,3% τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο τρίμηνο, το οποίο αναθεωρήθηκε υψηλότερα, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Insee. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg είχαν προβλέψει επέκταση 0,2%.

Η μέτρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης παρέχει κάποια καθησυχαστικά στοιχεία ενόψει των στοιχείων για ολόκληρη την περιοχή αργότερα την Τρίτη, τα οποία αναμένεται να δείξουν ότι η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε ελαφρώς, με ασθενέστερη δυναμική στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Γαλλία: Ανώτερη των προβλέψεων η ανάπτυξη το β’ τρίμηνο-1

Η έκθεση της Insee για το δεύτερο τρίμηνο έδειξε ότι η ανάπτυξη υποστηρίχθηκε από τις εξαγωγές και μια μικρή αύξηση των επενδύσεων. Οι καταναλωτικές δαπάνες ήταν σταθερές.

Η γαλλική οικονομία αναμένεται να λάβει μια σύντομη ώθηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Insee προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στο 0,5% το τρίτο τρίμηνο, αν και αναμένει ότι η αύξηση αυτή θα αντισταθμιστεί εν μέρει από μια μικρή συρρίκνωση τους τελευταίους μήνες του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ