Goldman Sachs: Υπερδιπλάσια κέρδη χάρη στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος

Goldman Sachs: Υπερδιπλάσια κέρδη χάρη στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος

Τα έσοδα σε επίπεδο εταιρείας αυξήθηκαν κατά 17% σε 12,73 δισ. δολάρια

Ισχυρά κέρδη δευτέρου τριμήνου ανακοίνωσε η Goldman Sachs, ανώτερες των πιο αισιόδοξων προβλέψεων, λαμβάνοντας ώθηση από τις συναλλαγές σε επενδύσεις σταθερού εισοδήματος.

Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο κέρδη 3,04 δισ. δολαρίων ή 8,62 δολ. ανά μετοχή, καταγράφοντας αύξηση 150% από τα 1,22 δισ. ή 3,08 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειωτέον ότι η μέση εκτίμηση των αναλυτών ανέμενε κέρδη 8,34 δολ. ανά μετοχή.

Παρόλα αυτά, σε μια αναπάντεχη ανατροπή, η εταιρεία εισέπραξε λιγότερες αμοιβές από τη διευθέτηση συγχωνεύσεων από ό,τι η JPMorgan Chase & Co. Η Goldman τείνει να ηγείται του κλάδου σε αυτή τη δραστηριότητα και σπάνια υπολείπεται του αντιπάλου της.

Τα έσοδα σε επίπεδο εταιρείας αυξήθηκαν κατά 17% σε 12,73 δισ. δολάρια, χάρη στην ανάπτυξη των βασικών δραστηριοτήτων της τράπεζας στον τομέα των συναλλαγών, της παροχής συμβουλών και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου.

Ωστόσο, τα έσοδα από τον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής ήταν λιγότερα από τις αντιπάλους της, καθώς αυξήθηκαν κατά 21% στα 1,7 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, λίγο κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η JP Morgan είχε ανακοινώσει άλμα 50% στα έσοδα από τις δραστηριότητες της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής.

Μια άλλη ώθηση για την Goldman ήρθε χάρη στη συρρίκνωση της έκθεσης της εταιρείας στα καταναλωτικά δάνεια: Οι προβλέψεις της τράπεζας για πιστωτικές ζημίες στο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 54% στα 282 εκατ. δολάρια- αυτό είναι σημαντικά κάτω από την εκτίμηση της StreetAccount για 435,4 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ