JPMorgan: Aποχωρεί o Τάκης Γεωργακόπουλος μετά από 17 χρόνια

JPMorgan: Aποχωρεί o Τάκης Γεωργακόπουλος μετά από 17 χρόνια

Ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη λειτουργική επιτροπή των κορυφαίων στελεχών της εταιρείας, ήταν στην τράπεζα για 17 χρόνια και πιστώνεται την επέκταση των δραστηριοτήτων πληρωμών της,

Ο παγκόσμιος επικεφαλής πληρωμών της JPMorgan Chase, Τάκης Γεωργακόπουλος, αποχωρεί από τη θέση του αναζητώντας νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, αναφέρει εσωτερικό σημείωμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Reuters.

Πλέον, η τράπεζα καλείται να επιλέξει νέο επικεφαλής για ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της. Καταρχήν οι Max Neukirchen και Umar Farooq επιλέχθηκαν για να διαδεχτούν τον Γεωργακόπουλο, με άμεση ισχύ.

Ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη λειτουργική επιτροπή των κορυφαίων στελεχών της εταιρείας, ήταν στην τράπεζα για 17 χρόνια και πιστώνεται την επέκταση των δραστηριοτήτων πληρωμών της, η οποία επεξεργάζεται 10 τρισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η επιχείρηση έγινε ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης της εταιρείας, αυξάνοντας τα έσοδα και το μερίδιο αγοράς σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον», έγραψαν οι Piepszak και Rohrbaugh, συνεπικεφαλής της εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας, σε εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους.

Τα έσοδα για τις επιχειρήσεις πληρωμών σε όλη την εταιρεία ανήλθαν σε 4,46 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, υψηλότερα από τα έσοδα 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από την επενδυτική τραπεζική.

«Οι πληρωμές ξεχωρίζουν σαφώς από τις υπόλοιπες», δήλωσε η Piepszak κατά τη διάρκεια της ετήσιας ημέρας επενδυτών της τράπεζας τον περασμένο μήνα.

Η JPMorgan έχει περισσότερο από 9% μερίδιο αγοράς στις παγκόσμιες πληρωμές. Οι υπηρεσίες πληρωμών είναι συχνά οι πρώτες που προσφέρονται σε νέους πελάτες και είναι από τους μεγαλύτερους τομείς ανάπτυξης της τράπεζας τα τελευταία χρόνια, είπαν στελέχη στους επενδυτές τον περασμένο μήνα.

Ο Γεωργακόπουλος είναι το τελευταίο ανώτερο στέλεχος που αποχώρησε από τον τομέα της εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Ο Neukirchen, ο οποίος εντάχθηκε στην JPMorgan το 2013, υπηρέτησε στο παρελθόν ως παγκόσμιος επικεφαλής πληρωμών και εμπορικών λύσεων, ενώ ο Farooq ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Onyx, της πλατφόρμας blockchain της τράπεζας. Έγινε μέλος της JPMorgan το 2009.

Τέλος, οι Piepszak και ο Rohrbaugh είναι μεταξύ των στελεχών που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο Jamie Dimon, ο οποίος σχεδιάζει να παραιτηθεί σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ