Ρωσία: Συναγερμός για το ρούβλι - Έκτακτη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια

Ρωσία: Συναγερμός για το ρούβλι - Έκτακτη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια

Η τράπεζα, της οποίας το βασικό επιτόκιο είναι επί του παρόντος 8,5%, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίασή της για τα επιτόκια στις 15 Σεπτεμβρίου

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη για να συζητήσει το επίπεδο του βασικού της επιτοκίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, καθώς η απότομη αποδυνάμωση του ρουβλίου προκάλεσε εκκλήσεις για υψηλότερο κόστος δανεισμού.

Ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν επέπληξε την κεντρική τράπεζα τη Δευτέρα καθώς το ρούβλι υποχώρησε πάνω από το 101 ανά δολάριο ΗΠΑ, κατηγορώντας τη χαλαρή νομισματική πολιτική ως ένδειξη αυξανόμενης διχόνοιας μεταξύ των νομισματικών αρχών της Ρωσίας.

Η τράπεζα, της οποίας το βασικό επιτόκιο είναι επί του παρόντος 8,5%, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίασή της για τα επιτόκια στις 15 Σεπτεμβρίου. Το ρούβλι αντιστάθμισε τις απώλειές του και σταθεροποιήθηκε ξανά κάτω από το 100 ανά δολάριο ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας για τη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ