Πως να βρείτε δουλειά από τον... καναπέ σας, σήμερα 6/10

Πως να βρείτε δουλειά από τον... καναπέ σας, σήμερα 6/10
Βαρεθήκατε την «πίκρα» της Ελλάδας και ψάχνετε για δουλειά στο εξωτερικό αλλά δεν μπορείτε να πάτε εκεί να δώσετε συνέντευξη για οικονομικούς λόγους; Κανένα πρόβλημα. Κάντε το από το σπίτι σας και αν έχετε τα προσόντα και είστε και λίγο τυχεροί ίσως να εξασφαλίσετε μια θέση εργασίας στην Toyota Ευρώπης, στην Volvo, στην PayPal και σε πολλές άλλες εταιρίες κολοσσούς. Πως θα το πετύχετε;

Μέσω της Ευρωπαϊκής Ημερίδας Εργασίας (ΕΗΕ), που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, στις 6 Οκτωβρίου 2012 και πραγματικά είναι μια ευκαιρία για υποψηφίους και εργοδότες από ολόκληρη την Ευρώπη να συναντηθούν και να έλθουν σε επαφή. Όμως το ξεχωριστό της φετινής εκδήλωσης είναι ότι διεξάγεται και online, οπότε θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε όπου και αν βρίσκεστε στην Ευρώπη. Δηλαδή και από τον καναπέ του σπιτιού σας.

Η διαδικασία

Φροντίστε για την εγγραφή σας στην Ευρωπαϊκή Ημερίδα Εργασίας στις Βρυξέλλες. Η εγγραφή παρέχει πρόσβαση σε πλήθος λειτουργιών που προσφέρονται στο πλαίσιο της εκδήλωσης τόσο επιτόπου όσο και online

Εγγραφείτε και καταχωρίστε το βιογραφικό σας. (Θα βρείτε τα σχετικά link παρακάτω)

Στη συνέχεια περιηγηθείτε στις ενότητες “Γνωρίστε τους εργοδότες” και “Θέσεις εργασίας” για να δείτε ποιοι εργοδότες θα συμμετέχουν στην εκδήλωση και ποιες θέσεις εργασίας προσφέρουν. Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας ώστε οι εργοδότες να μπορούν να δουν το βιογραφικό πριν από την εκδήλωση. Δείτε επίσης τις διάφορες Χώρες που θα εκπροσωπηθούν από Συμβούλους του EURES στην Ημερίδα Εργασίας.

Οι online επισκέπτες θα λάβουν έναν κωδικό για την Ευρωπαϊκή Ημερίδα Εργασίας. Θα πρέπει να διατηρήσετε τον κωδικό αυτό σε ασφαλές μέρος καθώς θα τον χρησιμοποιήσετε εάν επιθυμείτε να συνομιλήσετε με κάποιον εργοδότη ή Σύμβουλο του EURES.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα έχετε τη δυνατότητα να έρθετε απευθείας σε επαφή με εργοδότες ή Συμβούλους του EURES χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Συνομιλήστε(Chat). Θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον παραδοσιακό τρόπο χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, καθώς και με τη χρήση εξοπλισμού ήχου (μικρόφωνο) και/ή εικόνας (διαδικτυακή κάμερα). Σημειώστε ότι μπορείτε να μπείτε στη συνομιλία χωρίς να έχετε εγγραφεί, όμως ο εργοδότης ή ο Σύμβουλος του EURES δεν θα έχει πρόσβαση στο βιογραφικό σας.

Θα μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ζωντανά τις παρουσιάσεις επιχειρήσεων και οργανισμών που αναζητούν υποψηφίους, να μάθετε σχετικά με τις συνθήκες ζωής και εργασίας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να συμμετέχετε σε ομάδες συζητήσεων σχετικά με πρωτοβουλίες της ΕΕ για την ενίσχυση της απασχόλησης. Συμμετέχετε διαδραστικά και λάβετε μέρος σε συνεδρίες ερωταποκρίσεων που θα ακολουθήσουν!

Σχετικά links

Εγγραφείτε τώρα

Γνωρίστε τους εργοδότες

Θέσεις εργασίας

Online Συνομιλία (Chat)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ