Αύξηση των θέσεων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ το 2016

Αύξηση των θέσεων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ το 2016
Την ανάγκη να διασφαλιστεί εγκαίρως η συνέχιση της λειτουργίας όλων των κοινωνικών δομών- προγραμμάτων στους δήμους μέχρι την ένταξη τους στο νέο ΕΣΠΑ και που αφορούν παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ –ΜΕΑ, ΚΗΦΗ, Κέντρα Στήριξης Ρομά και Ευπαθών ομάδων, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα με την αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Θεανώ Φωτίου.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τους παιδικούς, βρεφικούς σταθμούς τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ, η ΚΕΔΕ ζήτησε να αυξηθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός του προγράμματος σε 250 εκ. ευρώ για τη σχολική χρονιά 2015-2016, αλλά και για όλη την προγραμματική περίοδο του νέου ΕΣΠΑ, αφενός, και αφετέρου να γίνει έγκαιρη προκήρυξη του προγράμματος για την επόμενη σχολική χρονιά.

Η αναπληρώτρια υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια η χρηματοδότηση να είναι τουλάχιστον όσο και φέτος (200 εκ. ευρώ) αλλά και να αναζητηθούν τρόποι για αύξησή της. Η συζήτηση για το θέμα θα συνεχιστεί την κοινή τεχνική ομάδα εργασίας.

Η διαπίστωση είναι ότι με βάση τις πραγματικές ανάγκες, η υπάρχουσα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση επαρκεί για να καλύψει μόλις το 50% των πραγματικών αναγκών για την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών την επόμενη πενταετία, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης πρόσθετων πόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ