Γ. Βρούτσης: Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειωθούν μισθοί και συντάξεις

Γ. Βρούτσης: Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειωθούν μισθοί και συντάξεις
"Δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί και συντάξεις" επανέλαβε ο Υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης.

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Σε ότι έχουμε δεσμευτεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά» είπε ο κ.Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υπογραμμίζοντας πως εντός του 2014 θα προχωρήσει η διαδικασία μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στα ευγενή ταμεία.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση οι αλλαγές που γίνονται στο ασφαλιστικό είναι «δικοί μας εθνικοί σχεδιασμοί» και «όχι ότι μας λέει η τρόικα».
«Αίρουμε στρεβλώσεις και αδυναμίες του ασφαλιστικού συστήματος, που δεν δομήθηκε σε υγιείς ασφαλιστικούς κανόνες, με ευθύνη του πολιτικού συστήματος, με ένα κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα, ένα φαύλο σύστημα αυτό σήμερα τελειώνει. Το ασφαλιστικό ν/σ είναι ο μίτος της Αριάδνης» είπε ο κ.Βρούτσης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι αυτό θα ενδυναμώσει την κυβέρνηση.
«Είμαι σίγουρος θα είναι θετική για την κυβέρνηση η πρόταση δυσπιστίας θα τη δυναμώσει να διασταυρώσουμε τα ξίφη των ιδεών μας και των πολιτικών μας θέσεων και αυτό το λέω και για το ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ.Βρούτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ