Από την 1η Ιουνίου η ταυτόχρονη πληρωμή φόρων-μισθών-εισφορών

Από την 1η Ιουνίου η ταυτόχρονη πληρωμή φόρων-μισθών-εισφορών
Σημαντικές αλλαγές επιφέρει ο υπουργός Εργασίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου του μια ημέρα πριν το κλείσιμο της Βουλής. Η έκπτωση 5% επί των εισφορών για τους συνεπείς εργοδότες γίνεται «αφηρημένη» και θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση ενώ εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες θα πληρώνουν ανα τρίμηνο και όχι ανά εξάμηνο τις εισφορές στο ΟΓΑ.

• Αποσύρεται η έκπτωση 5% επί των ασφαλιστικών εισφορών που προέβλεπε το νομοσχέδιο για τους «ενήμερους» εργοδότες (σ.σ η αρχική διάταξη προέβλεπε ότι όσοι πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους θα γλίτωναν 5 ευρώ στα 100). Το ακριβές ποσοστό, σύμφωνα με τη νέα διατύπωση της διάταξης, θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση. Επίσης, ο χρόνος συνέπειας που θα πρέπει να συμπληρώσει μια επιχείρηση προκειμένου να κάνει χρήση της διάταξης, αυξάνεται από τρεις σε τέσσερις μήνες.

• Η ταυτόχρονη πληρωμή φόρων, μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, μετατίθεται για την 1η Ιουνίου και όχι για την 1η Μαίου όπως προέβλεπε η υφιστάμενη νομοθεσία

• Οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, θα έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος Απριλίου προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση καθώς η προθεσμία έχει παραταθεί κατά έναν μήνα (έληγε κανονικά στις 30/03).

• Οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές ανά τρίμηνο και όχι ανά εξάμηνο όπως συμβαίνει μέχρι τώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ