Ψάχνει 1.000 εργαζόμενους να βάλει σε διαθεσιμότητα το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ψάχνει 1.000 εργαζόμενους να βάλει σε διαθεσιμότητα το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Η κινητικότητα στο δημόσιο τομέα θα είναι το αντικείμενο της σύσκεψης σ το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο συνεδριάζει το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει Μνημονίου, το 2013 πρέπει να απομακρυνθούν από το Δημόσιο 4.000 υπάλληλοι και άλλοι 11.000 το 2014 μέσω της διαθεσιμότητας.
Με το λουκέτο στην ΕΡΤ απολύθηκαν 2.662 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, αριθμός ο οποίος προσμετρήθηκε στις υποχρεωτικές απομακρύνσεις που έπρεπε να γίνουν εντός του έτους. Ωστόσο, από την τρόικα υπήρξε η ένσταση ότι από αυτό τον αριθμό πρέπει να αφαιρεθούν οι νέες προσλήψεις στην Δημόσια Τηλεόραση.
Τα στελέχη της κυβέρνησης προβληματίζονται ιδιαίτερα την «δεξαμενή» των 1.400 υπαλλήλων που πρέπει να απομακρυνθούν, με βάσει την δέσμευση της για απολύσεις 4.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013.
Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζει 400-500 απομακρύνσεις υπαλλήλων λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενώ για τους υπόλοιπους 1.000 γίνονται εισηγήσεις προκειμένου να προκύψουν από τις αποχωρήσεις στις αμυντικές βιομηχανίες.
Ωστόσο, από την πλευρά της τρόικας υπάρχουν ενστάσεις για τις απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες.
Να σημειωθεί ότι ακολουθούν και 12.500 απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014, για το οποίο ο οποίο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσει μέχρι τον Φεβρουάριο Ψάχνει 1.000 εργαζόμενους να βάλει σε διαθεσιμότητα το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ