Viohalco: Tουλάχιστον ένα κτίριο με πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030

 Viohalco: Tουλάχιστον ένα κτίριο με πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030

Η δημοσίευση της έκθεσης «whitepaper» του «Sustainable Markets Initiative (SMI) Sustainable Buildings Task Force» καθορίζει τις βέλτιστες πρακτικές που θα προωθήσουν την απεξάρτηση των κτιρίων από τον άνθρακα.

 

Η Viohalco, ως μέλος του SMI Sustainable Buildings Task Force, δεσμεύεται να διαθέτει τουλάχιστον ένα κτίριο με πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030.
Το SMI Sustainable Buildings Task Force, πρόσφατα δημοσίευσε μια έκθεση «whitepaper» η οποία περιγράφει τις βέλτιστες πρακτικές για την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος μέσω της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, έξυπνων πολιτικών και καινοτόμων συνεργασιών. Δεδομένου ότι ο κλάδος των κτιρίων, συμβάλλει με σχεδόν 40% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα ετησίως, η επίτευξη βιώσιμων κτιρίων είναι ζωτικής σημασίας στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η έκθεση «whitepaper» του Task Force έχει προσδιορίσει ότι οι τεχνολογίες ενεργειακής αποδοτικότητας, ο εξηλεκτρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι κρίσιμες για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Επιπλέον, το Task Force στο οποίο συμμετείχε η Viohalco, ανακοίνωσε νέες δεσμεύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις σημαντικότερες εταιρίες στον κλάδο των κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των εταιριών της SMI, οι οποίες δεσμεύονται να διαθέτουν τουλάχιστον ένα κτίριο με πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030, εστιάζοντας σε μορφές θέρμανσης απαλλαγμένες από τον άνθρακα και αναπτύσσοντας δομικά υλικά με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Οι δεσμεύσεις αυτές αποσκοπούν στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις βιωσιμότητας στον κόσμο, εμπνέοντας τη βιομηχανία και την παγκόσμια αλλαγή και δημιουργώντας έναν κόσμο ισότητας χωρίς αποκλεισμούς.

Ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος, Executive Director της Viohalco και μέλος του SMI Sustainable Buildings Task Force, δήλωσε: «Πλέον διαθέτουμε τις τεχνολογικές δυνατότητες να χτίσουμε και να λειτουργήσουμε κτίρια με σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών σε μεγάλη κλίμακα θα δώσει τη δυνατότητα για πιο διευρυμένη εφαρμογή στα κτίρια, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά την επιβάρυνση του πλανήτη για τις επόμενες γενιές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ