Νέα ανάθεση για τη Σωληνουργεία Κορίνθου στη Νορβηγία από τη Subsea 7

 Νέα ανάθεση για τη Σωληνουργεία Κορίνθου στη Νορβηγία από τη Subsea 7

Kατασκευή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα για την πρώτη υποθαλάσσια σύνδεση του νέου κοιτάσματος αερίου OKEA Hasselmus με την πλατφόρμα παραγωγής Draugen στη Βόρεια Νορβηγική Θάλασσα

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου , ο κλάδος σωλήνων χάλυβά της, υπέγραψε συμφωνία με τη Subsea 7 για την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) για την πρώτη υποθαλάσσια σύνδεση του νέου κοιτάσματος αερίου OKEA Hasselmus με την πλατφόρμα παραγωγής Draugen στη Βόρεια Νορβηγική Θάλασσα. Το έργο Hasselmus βρίσκεται 7 χλμ. βορειοδυτικά της πλατφόρμας Draugen και η εκτέλεση του θα ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2023.
Πρόκειται για τη νέα ανάθεση από τη Subsea 7 στη Σωληνουργεία Κορίνθου που βασίζεται στην επιτυχία προηγούμενων συνεργασιών για την υλοποίηση παρόμοιων έργων.

Οι σωλήνες HFW μήκους 10 χλμ. και διαμέτρου 12” θα κατασκευαστούν και θα επενδυθούν εξωτερικά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θίσβη Βοιωτίας , ενώ θα παραδοθούν απευθείας στη Subsea 7 στη Βίγκρα Νορβηγίας όπου θα γίνει η προετοιμασία και επακόλουθη πόντιση με τη μέθοδο reel-lay. Η κατασκευή της υποθαλάσσιας εγκατάστασης θα πραγματοποιηθεί το 2022 και 2023.
Η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει συνεργαστεί στενά με την Subsea 7 όλα αυτά τα χρόνια για την ανάπτυξη μιας λύσης σωλήνων μεγάλου μήκους που επιτρέπει καλύτερο προγραμματισμό τόσο στην απόφαση του έργου όσο και στην παράδοσή του, περιορίζοντας έτσι το κόστος και βελτιώνοντας το χρονοδιάγραμμα.
Το Hasselmus αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό έργο που επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου στα υποθαλάσσια έργα, καθώς όλο και περισσότεροι τελικοί πελάτες αλλά και εργολάβοι αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία αιχμής των σωλήνων της σε καίριες εφαρμογές.
Η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό ιστορικό έργων υποθαλάσσιων αγωγών σε όλο τον κόσμο. Οι δε τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει σε ανταγωνιστικό κόστος, δίνουν τη δυνατότητα σε διασυνδέσεις νέων κοιτασμάτων όπως το Hasselmus, με υπάρχουσες μονάδες εξόρυξης, να παραμένουν βιώσιμες και να συνεχίζουν να συμβάλουν στο ενεργειακό μείγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ