Ολλανδικό fund αποκτά το 30% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ολλανδικό fund αποκτά το 30% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στη σταδιακή απόκτηση του μεριδίου που διατηρεί στην ελληνική κατασκευαστική εταιρεία η York Capital προχωρά το ολλανδικό fund Reggeborgh.

Το χαρτοφυλάκιο της Reggeborgh περιλαμβάνει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels, ενώ το ολλανδικό fund είχε ξεκινήσει να “χτίζει” θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από το 2018, όταν απέκτησε σταδιακά ταο 9,4% της εταιρείας. Έκτοτε η συμμετοχή της Reggeborgh ενισχύθηκε περαιτέρω και έφτασε το 13%, ενώ με την απόκτηση του ποσοστού της York θα φτάσει να ελέγχει συνολικά το 30% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σε ανακοίνωσή του το ολλανδικό fund αναφέρει πως “η απόφαση να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Α.Ε. οφείλεται στην ιστορία της εταιρείας, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και στην πορεία της, υπό την ηγεσία τα τελευταία χρόνια του Γιώργου Περιστέρη. Οφείλεται επίσης στην πίστη μας στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας με την παρούσα διοίκηση, την οποία με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε, όπως και στη βαθιά εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ