Πιείτε τα πλέον ακριβά κόκκινα κρασιά, αυτή την Κυριακή
Στην εκδήλωση συμμετέχουν 30 ελληνικά οινοποιεία, τα οποία θα παρουσιάσουν τα πλέον ακριβά ερυθρά κρασιά τους, της εσοδείας που κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά και σπάνιες ετικέτες από το κελάρι τους.
Τη Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, διοργανώνεται για 4η φορά η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά», στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, με ώρες λειτουργίας 12:00 - 20:00.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν 30 ελληνικά οινοποιεία, τα οποία θα παρουσιάσουν τα πλέον ακριβά ερυθρά κρασιά τους, της εσοδείας που κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά και σπάνιες ετικέτες από το κελάρι τους. Τις περισσότερες από 120 ετικέτες συμπληρώνουν κόκκινα κρασιά του διεθνούς αμπελώνα, ανάμεσά τους και πανάκριβοι οίνοι, από 18 εμβληματικές οινοποιίες, που φέρνουν στην εκδήλωση σημαντικοί εισαγωγείς κρασιού της Ελλάδας.
Ενδεικτικά αναφέρεται, σε σχετική ανακοίνωση, ότι κρασιά με τιμή που φτάνει στην κάβα ακόμα και κοντά στα 200 ευρώ θα δοκιμαστούν μέχρι και με τέσσερα κουπόνια ανά ποτήρι (12 ευρώ) και κάθε επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει θρυλικά κρασιά, όπως τα κορυφαία του Μπορντό, Château Mouton Rothschild 2005 (εξαιρετική εσοδεία, με 99+ από τον Robert Parker) και Château Margaux 2001 (670 ευρώ και 468 ευρώ, αντίστοιχα), εμβληματικές Βουργουνδίες, όπως το Pommard "Les Vignots" 2011 της Domaine Leroy (500 ευρώ) και Echezeaux 2014, Maison Nicolas Potel (240 ευρώ), πολλά ιταλικά κρασιά, π.χ. το εμβληματικό Masseto 2005 της οικογένειας Frescobaldi, το Ornellaia (800 ευρώ) και το Fieramonte 2011, Amarone della Valpolicella της Allegrini (250 ευρώ), μέχρι και το πλέον δαπανηρό στην παρασκευή του κρασί της Κίνας, το Ao Yun (350 ευρώ), του ομίλου Moët Hennessy Louis Vuitton, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε εκδήλωση για Έλληνες οινόφιλους.
Ωστόσο, στόχος της εκδήλωσης «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» δεν είναι μόνο να δοθεί η πιο πάνω δυνατότητα δοκιμής κορυφαίων ξένων κρασιών σε οινόφιλους καταναλωτές, αλλά και να αποδειχθεί πως και ο ελληνικός αμπελώνας μπορεί και πρέπει να «παίξει στο γήπεδο» των μεγάλων κρασιών, διεθνώς, ώστε να δημιουργήσει υπεραξία για το σύνολο της ελληνικής οινικής παραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντική είναι η παρουσία και νεότερων Ελλήνων οινοποιών στο «κλαμπ» παραγωγής μεγάλων κόκκινων κρασιών.