«Κληρώνει» για το ιδιοκτησιακό καθεστώς πασίγνωστης γαλακτοβιομηχανίας
Η έκβαση της εν λόγω γ.σ, επί της ουσίας θα κρίνει εάν ο έλεγχος της εταιρείας θα παραμείνει σε ελληνικά «χέρια» ή θα περάσει στα δύο funds. Η πρώτη αναβολή της γ.σ., την περασμένη Τρίτη (24 Μαΐου) είχε ζητηθεί από το σύνολο των μετόχων, ενώ χθες η νέα αναβολή της γ.σ. ζητήθηκε από την πλευρά της κυρίας Μαίρης Χατζάκου, η οποία και έχει εισηγηθεί τη διερεύνηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 10 εκατ. ευρώ από τους παλιούς μετόχους, καθώς και από την πλευρά της Δέλτα, προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες για επίτευξη της προτεινόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Την στρατηγική συμμαχία της Μεβγάλ με τα funds Sankaty και Bartons είχε επιδιώξει η προηγούμενη διοίκηση της Μεβγάλ, με επικεφαλής τον Πέτρο Παπαδάκη. Στη συνέχεια στις 20 Ιανουαρίου 2016 το 57% των μετόχων της εταιρείας, κατόπιν αιτήματος των Δημήτρη και Δόμνας Συμεωνίδη, Μαίρης Χατζάκου και Δέλτα Tρόφιμα ΑΒΕΕ, αποφάσισε αλλαγή διοίκησης, την οποία ανέλαβε πενταμελές διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Συμεωνίδη, αντιπρόεδρο την κα Μαίρη Χατζάκου και μέλη τους κ.κ. Δόμνα Συμεωνίδη, Γεώργιο Γουλιέλμο και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο-Χατζάκο.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφερόταν, πάντως, επίσης, ότι «οι συνομιλίες με το επενδυτικό fund βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και η νέα διοίκηση θα επιδιώξει τη συνεργασία αυτή προς όφελος της Μεβγάλ».
πηγή: Ναυτεμπορική