Κολοσσοί της ενέργειας δίνουν τα χέρια

Κολοσσοί της ενέργειας δίνουν τα χέρια
Προκειμένου να αυξήσει τις επιχειρήσεις της νορβηγικής εταιρίας σε περιοχές της Νορβηγίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η Statoil προχωρά σε σειρά συμφωνιών με τη ισπανική εταιρία Repsol.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι συμφωνίες θα αυξήσουν τις επιχειρήσεις της νορβηγικής εταιρίας σε περιοχές στις οποίες βάζει προτεραιότητες, παρέχοντάς της καλύτερο έλεγχο της ανάπτυξης των περιουσιακών στοιχείων και των δαπανών της.

Η Statoil πρόκειται να πουλήσει ένα μερίδιο 15% στο πεδίο Gudrun στη Repsol, ωστόσο θα παραμείνει ο διαχειριστής και κάτοχος του μεγαλύτερου μεριδίου του 36%.

Η νορβηγική εταιρία σχεδιάζει επίσης να αποκτήσει ένα μερίδιο 31% στο πεδίο Alfa Sentral του οποίου την άδεια δίνει η Βρετανία, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσει το ένα 13% στην αμερικανική κοινοπραξία Eagle Ford, από τη Repsol, το οποίο θα την καταστήσει μοναδικό διαχειριστή.

«Στο τρέχον δύσκολο περιβάλλον της αγοράς, αυτές είναι καινοτόμες συναλλαγές που ενισχύουν την αξία και οι οποίες θα βοηθήσουν στον έλεγχο του κόστους και στην ισχυροποίηση του χαρτοφυλακίου της Statoil μακροπρόθεσμα», ανέφερε ο John Knight, εκτελεστικός αντιπρόεδρος για την παγκόσμια στρατηγική και την επιχειρηματική ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ