Intrum: "Βουνό" το χρέος των 4,7 δισ. δολ.- Yποβάλει αίτηση προστασίας από πτώχευση στις ΗΠΑ

Intrum: "Βουνό" το χρέος των 4,7 δισ. δολ.- Yποβάλει αίτηση προστασίας από πτώχευση στις ΗΠΑ

Η Intrum είχε κερδίσει υποστήριξη για αναδιάρθρωση χρέους από το 73% των ομολογιούχων της

Αίτηση εθελοντικής προστασίας κατά της πτώχευσης βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, προσπαθώντας να αναδιαρθρώσει τα οικονομικά της και να διασωθεί από ένα συσσωρευμένο χρέος ύψους 4,7 δισ. δολ. ανακοίνωσε ότι υποβάλλει η Intrum, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κόκκινων δανείων της Ευρώπης, με έδρα τη Σουηδία και με παρουσία σε περισσότερες από 20 αγορές σε όλη την ήπειρο.

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων τα τελευταία χρόνια, καθώς η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και η εκτίναξη των επιτοκίων σε υψηλό είκοσι ετών έχουν συσσωρεύσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με τις ανησυχίες να αυξάνονται για το καθαρό χρέος της Intrum ύψους 49,4 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (4,69 δισεκατομμύρια δολάρια) στα τέλη Ιουνίου.

Η Intrum αναμένει να προκύψει από τη δρομολογημένη διαδικασία αίτησης πτώχευσης και τη διαδικασία αναδιοργάνωσή της με άφθονο χρόνο και ρευστότητα για να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο και να είναι τοποθετημένη για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ο servicer είχε κερδίσει υποστήριξη για αναδιάρθρωση χρέους από το 73% των πιστωτών της, αρκετή για να ενταχθεί στη αμερικανική διάταξη, αλλά λιγότερο από το 75% που απαιτείται για την πλήρωση των προϋποθέσεων για μια απλούστερη διαδικασία σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο ή ένα όριο 90% για μια πλήρως εθελοντική διαδικασία.

Η επίτευξη υψηλότερων επιπέδων συναίνεσης από τους πιστωτές θα απλοποιήσει την εφαρμογή και θα μειώσει το κόστος, δήλωσε τον Ιούλιο ο CEO Andres Rubio, προσθέτοντας ότι το 90% θα ήταν το βέλτιστο, με τα δύο τρίτα της ελάχιστης απαίτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ