Alpha Finance: Αυξάνει την τιμή - στόχο στα 32,70 ευρώ για τη μετοχή της Jumbo

Alpha Finance: Αυξάνει την τιμή - στόχο στα 32,70 ευρώ για τη μετοχή της Jumbo

Σύμφωνα με την Alpha Finance αποτελεί μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία.

Η Alpha Finance, σε νέα της έκθεση, συνεχίζει να βλέπει ισχυρά περιθώρια ανόδου για τη μετοχή της Jumbo, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 32,70 ευρώ από 27,30 ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 27,4%. Τα διαρκώς βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρείας σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη ελκυστική μερισματική απόδοση της τάξης του 8,2% για το έτος 2024, δικαιολογούν τη διατήρηση της σύστασης «Buy».

Οι ισχυρές επιδόσεις της Jumbo στο πρώτο εξάμηνο του 2024 και η αύξηση των πωλήσεων κατά 7% για το 9μηνο, παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και τις πληθωριστικές πιέσεις, δείχνουν την ικανότητα της εταιρείας να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες, τονίζει η χρηματιστηριακή. Οι αναλυτές της Alpha Finance αναπροσαρμόζουν τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία κατά περίπου 5% υψηλότερα για τη διετία 2025-26 ως αποτέλεσμα του επιτυχημένου πλάνου ανάπτυξης του δικτύου του ομίλου και των ανθεκτικών λειτουργικών τάσεων που καταγράφει ο όμιλος.

Η Alpha Finance τονίζει ότι θα διατηρηθεί η υψηλή διανομή μερισμάτων και τα επόμενα χρόνια, υποστηριζόμενη από την ισχυρή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών και την υγιή καθαρή χρηματική θέση της εταιρείας. Οι αναλυτές υπενθυμίζουν ότι πρόσφατα ο όμιλος ξεκίνησε και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών διάρκειας δύο ετών, με στόχο την επαναγορά έως και του 10% του μετοχικού του κεφαλαίου, γεγονός που μαζί με την αύξηση των πωλήσεων το τελευταίο δίμηνο συνετέλεσε στην ανάκαμψη της μετοχής από τα χαμηλά του Αυγούστου κατά περίπου 20%.

Η μετοχή της Jumbo διαπραγματεύεται σήμερα σε 6,9x EV/EBITDA και 10,5x P/E με βάση τις εκτιμήσεις για το 2025, και σύμφωνα με την Alpha Finance αποτελεί μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ