Metlen: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το πενταετές ομόλογο – Στο 4,5% το αρχικό επιτόκιο

Metlen: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το πενταετές ομόλογο – Στο 4,5% το αρχικό επιτόκιο

H Fitch επιβεβαίωσε στο BB+ την πιστοληπτική ικανότητα της Metlen

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το πενταετές ομόλογο της Metlen ονομαστικής αξίας ύψους 500 εκατ. ευρώ, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται πέριξ του 4,5%.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να διαθέσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες για την ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας 500.000.000 ευρώ, με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης(Green Finance Framework) της Εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Fitch επιβεβαίωσε στο BB+ την πιστοληπτική ικανότητα της Metlen, δίνοντας σταθερές προοπτικές. Όπως σημείωνε ο οίκος σε πρόσφατη έκθεση, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την διατηρήσιμη αύξηση των EBITDA, παρά τις αναμενόμενες προκλήσεις στις τιμές των μετάλλων και της ενέργειας, καθώς και τον μέτριο δανεισμό, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει διαχειρίσιμος στην κορύφωσή του, το 2025, λόγω των μεγάλων κεφαλαιουχικών δαπανών και των εκροών στο κεφάλαιο κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ