ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 26 ευρώ η τιμή στόχος από τη Euroxx - Σύσταση overweight και περιθώριο ανόδου 48%

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 26 ευρώ η τιμή στόχος από τη Euroxx - Σύσταση overweight και περιθώριο ανόδου 48%

Η Euroxx παραμένει bullish λόγω του ελκυστικού χαρτοφυλακίου στον τομέα των παραχωρήσεων

Στα 26 ευρώ καθορίζει η Euroxx την τιμή στόχο για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που αποτελεί discount 10% για ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, πρόκειται για upside (ανοδικό περιθώριο) της τάξης του 48% σε σύγκριση με το πιο πρόσφατο κλείσιμο της μετοχής στα 17,6 ευρώ.

Όπως αναφέρει στο report της, η χρηματιστηριακή έκανε update στο μοντέλο της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για να συμπεριλάβει την ενοποίηση της Αττικής Οδού. Ταυτόχρονα, δίνει σύσταση υπεραπόδοση (overweight).

Η Euroxx παραμένει bullish λόγω του ελκυστικού χαρτοφυλακίου στον τομέα των παραχωρήσεων και μιας ισχυρής δύναμης πυρός ύψους 2 δισ. ευρώ για νέες ευκαιρίες.

Κατά την άποψη των αναλυτών, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένα από τα καλύτερα plays στην Ελλάδα για να εκμεταλλευτεί την ανάπτυξη σε έργα υποδομής.

Προς το παρόν, η μετοχή διαπραγματεύεται με περίπου 8,3x στον δείκτη EV/EBITDA το 2028, μετά την πλήρη ενοποίηση των EBITDA των μεγάλων έργων που αναλήφθηκαν τη διετία 2024-2025.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής ήταν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η υπεραπόδοση στις παραχωρήσεις αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό τα πιο ήπια έσοδα στους τομείς των κατασκευών και της συμβατικής ενέργειας (η τάση αναμένεται να αντιστραφεί στο β’ εξάμηνο).

Σημειώνεται ότι στις τελευταίες συναλλαγές περιλαμβάνονται η παράδοση για την Αττική Οδό το δ’ τρίμηνο του 2024, η πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή πιθανότατα τον Νοέμβριο (με την υποχρεωτική προσφορά για τις μειοψηφίες στη συνέχεια) και το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού που έχει προγραμματιστεί για το α’ τρίμηνο του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ