Top pick η Jumbo για την Eurobank Equities – Στα 33,4 ευρώ η τιμή στόχος

Top pick η Jumbo για την Eurobank Equities – Στα 33,4 ευρώ η τιμή στόχος

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση buy

Στα 33,4 ευρώ τοποθετεί η Eurobank Equities την τιμή στόχο για την Jumbo, η οποία αποτελεί κορυφαία επιλογή (top pick) για την χρηματιστηριακή. Παράλληλα, διατηρείται η σύσταση buy (αγορά).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurobank Equities, η τιμή στόχος των 33,4 ευρώ δίνει περιθώριο ανόδου (upside) 32% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 25,3 ευρώ. Σε συνδυασμό με την αναμενόμενη μερισματική απόδοση της τάξης του 5,9%, η συνολική απόδοση του τίτλου υπολογίζεται στο 38%.

Η Jumbo υποχώρησε κατά 15% από το peak του 2024, ενώ επέστρεψε μόλις 7% σε ετήσια βάση, έχοντας επιβαρυνθεί από τις «παρενέργειες» του πρόσφατου placement (για ποσοστό 3%, διενεργήθηκε τον Μάιο, στα 27,2 ευρώ) και, κυρίως, από το αρνητικό μήνυμα στο guidance της διοίκησης.

Με τη διαπραγμάτευση της μετοχής σε περίπου 7x του ετήσιου δείκτη EV/EBITDA και περίπου 10x στον δείκτη PE (κέρδη ανά μετοχή), προσφέροντας απόδοση FCF (ταμειακές ροές) στο 8%, η Eurobank Equities θεωρεί υποτιμητικά τα τρέχοντα επίπεδα και επανατοποθετεί την Jumbo στα top picks της.

Ουσιαστικά, εκτιμά ότι στην τρέχουσα τιμή η μετοχή ενσωματώνει το value destruction στο μέλλον, καθώς το τρέχον EV (Enterprise Value) φαίνεται να είναι χαμηλότερο από την αξία που συνεπάγεται από τα τρέχοντα λειτουργικά κέρδη. Υπολογίζει επίσης ότι το επερχόμενο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών (10% του μετοχικού κεφαλαίου σε «βάθος» 2 ετών, ανώτατο όριο τιμής τα 27,2 ευρώ) θα προσφέρει ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ