MIG: Πώληση οικοπέδου στη Νις της Σερβίας έναντι 320.000 ευρώ

MIG: Πώληση οικοπέδου στη Νις της Σερβίας έναντι 320.000 ευρώ

H θυγατρική στην Σερβία συνέχισε την βελτίωση των αποτελεσμάτων της.

Ολοκληρώθηκε η πώληση οικοπεδικής έκτασης στην πόλη Nις της Σερβίας από τη θυγατρική της MIG «ROBNE KUĆE BEOGRAD DOO». Το τίμημα ανέρχεται σε 320 χιλ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η MIG σε ανακοίνωσή της από τη συναλλαγή προέκυψε κέρδος 149,5 χιλ. ευρώ, το οποίο θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου.

RKB

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εξαμήνου, η θυγατρική στην Σερβία συνέχισε την βελτίωση των αποτελεσμάτων της.

Ειδικότερα, τα έσοδα από ενοίκια για το α’ εξάμηνο του 2024 διαμορφώθηκαν σε 4,2 εκατ. έναντι 3,8 εκατ. την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο σημειώνοντας αύξηση 10,1%. Το μεικτό κέρδος ανήλθε σε 2,5 εκατ. έναντι 2,2 εκατ. το 2023 σημειώνοντας αύξηση κατά 12,9% εξαιτίας σημαντικών δράσεων μείωσης του λειτουργικού κόστους της εταιρείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του περιθωρίου κέρδους στο 59,8% έναντι 58,3% την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ανήλθαν σε 1,9 εκατ. έναντι κερδών 1,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο σημειώνοντας βελτίωση κατά 13,9%. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 6,0 εκατ. ενώ μετά την αφαίρεση των έκτακτων κερδών ύψους 5,8 εκατ. που προέκυψαν από την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της RKB εντός του α’ εξαμήνου του 2024 τα συγκρίσιμα κέρδη του εξαμήνου ανήλθαν σε 288 χιλ. έναντι 28 χιλ. το εξάμηνο του 2023. Οι μισθωμένοι χώροι διαμορφώθηκαν σε 102 χιλ. τ.μ. έναντι 99,2 χιλ. τ.μ. στο τέλος του 2023.

Το α΄ εξάμηνο ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας που είχε ως συνέπεια την παράταση αποπληρωμής του δανείου έως το 2032 καθώς και την μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων. Παράλληλα συνεχίζονται οι δράσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση των αποτελεσμάτων, την αποτελεσματική διαχείριση των εταιρικών πόρων, την ορθολογικοποίηση του αριθμού των εμπορικών κέντρων που διαθέτει η εταιρεία, την βελτίωση της ρευστότητας καθώς και την ανακατεύθυνση κεφαλαίων σε νέα επενδυτικά έργα τα οποία θα προσδώσουν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα αύξηση της αξίας της εταιρείας.

Οι εκτιμήσεις για το β’ εξάμηνο του 2024 είναι ότι τόσο τα έσοδα από ενοίκια όσο και το EBITDA θα συνεχίσουν να αυξάνονται με αντίστοιχους ρυθμούς με αυτούς που επιτεύχθηκαν κατά το α’ εξάμηνο, αναφέρει η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ